Peter Ingves: ”Jag har bra känsla för honom”

61

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Får vi se segergest från kusken Peter Ingves under torsdagskvällen på Åby?

TRAV28 december 2017 16:57

Peter Ingves, 57, kör i sex av de sju V75-loppen från Åby i kväll.

Bästa chansen tror han kommer från egna stallet.

– Jag har bra känsla med Short In Cash, säger han.

Under torsdagskvällen fortsätter V75 Winter Burst, Åby i Mölndal utanför Göteborg är det som gäller den här tävlingskvällen.

57-årige travkusken Peter Ingves reser till Åby från Halmstad och kör i sex av de sju V75-loppen, och Trav365 slog en signal till honom under torsdagseftermiddagen för att gå igenom chanserna.

”Tror på bra segerchans”

Peter Ingves, till vardags elitlärling hos Petri Puro, tror att bästa möjligheten kommer från det egna stallet. Det i form av 8 Short In Cash (V75-2), som dessutom spelas till favorit.

– Är han som senast så ska han räknas jättetidigt i kväll, jag såg att det blivit en struken häst invändigt om oss och det är så klart en fördel, säger Peter Ingves och fortsätter:
– Han öppnar nog bara medel från start, men han tål att göra en hel del jobb själv i loppet.

Vad tror du om segerchansen?

– Han har inte mött sådana här hästar tidigare och han har ju bara gjort tre starter och är lite orutinerad, men sköter han sig bara så måste han vara med där framme. Jag tror faktiskt på bra segerchans och jag har bra känsla för honom.

”Fin chans med honom också”

Peter Ingves blir även favorit i V75-avslutningen, det tillsammans med dansktränade 2 Juan (V75-7) som han vann V75 med på Jägersro i början av december.

– Han har gått jäkligt bra faktiskt, han är inte så speedig utan lever mer på sin styrka och jag är jättenöjd med utgångsläget i kväll, härifrån borde vi kunna hamna vettigt till.

Vad tror du om segermöjligheterna med honom?

– Han kan nog räcka långt han också, och jag tycker det är fin segerchans även med honom. Han visade senast på Jägersro att han tål att gå i spåren om det behövs.

Du kör i fyra V75-lopp till, 11 Part Two (V75-1), 7 Lipari (V75-3), 12 Litana (V75-5) och 12 Champion Melon (V75-6), någon i den kvartetten du tror på?

– Nej, det är Short In Cash och Juan som känns klart hetast på förhand, många av de andra hade dåliga utgångslägen och där är det väl i första hand en bra peng som gäller, säger Peter Ingves.

28 december 2017 16:57

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.