Peter Untersteiner inför V75 Söndag

49

untersteiner söndag

Peter Untersteiner lyckades kvala in hela fem hästar till söndagens Breeders Crownfinaler. Själv får han stå vid sidan eftersom han är avstängd.
– Jag har bra kuskar på hästarna och det oroar inte. Dolan Spring (V75-1) är bästa chansen, säger Peter Untersteiner.

Söndagens V75-tävlingar på Eskilstuna håller mycket hög klass. I fyra av de sju avdelningarna körs det finaler i Breeders Crown för tre och fyraåringarna.

Peter Untersteiner hade marginalerna med sig i kvalen och fick med fem hästar, men får agera coach och staketkusk eftersom han är avstängd.

– När man blir avstängd för drivning får man ingen dispens, berättar Peter.

Nu har han god hjälp sina kollegor och sonen Johan kör tre av dom inkvalade.

– Han kör den som på förhand har bäst chans. Dolan Spring var bra vid segern och hästen fungerade så bra som jag hoppats utan skor. Det blir samma utrustning igen och Johan får ladda från start. Jag vet inte hur snabbt Rhapsody Ås kan öppna, men Johan säger att det inte är så lätt att hålla ledningen från innerspår i Eskilstuna. Readly Express och Heavy Sound är två kanonhästar som inte är lätta att tas med, men Dolan Spring är bra han också, säger Halmstadtränaren.

Nedan följer Peters kommentarer kring övriga V75-hästar:

– 10 Flash Håleryd (V75-1) var bra senast och han är jämn och säker. Han har en bit upp till de bästa ännu och den här gången kommer han att tävla barfota runt om för första gången. Jag hoppas det ger en kick och han kan säkert plocka fina pengar.

– 8 Ilona Håleryd (V75-2) gick ett bra lopp senast och hon har fin form. Jag tror på en ny bra insats av henne, men läget blev allt annat än bra.

– 10 Corinne af Solnäs (V75-3) gör bra lopp hela tiden och jag är säker på att hon kommer att göra det igen. Det är tufft emot och hon behöver ha flyt härifrån.

– 1 Blackmagicwoman Ås (V75-6) håller fin och och har passande förutsättningar. Hon är snabb från start och får ett bra lopp. Jag tror på en bra insats av henne ännu en gång.

– 7 Je T’Aime Express (V75-7) har varit en besvikelse i år. Nu visade han klar uppryckning senast och jag var mycket nöjd med honom. Loppet är tufft och vi får se hur långt det räcker.

– 12 Carabinieri (V75-7) är jämnheten själv och han travade 1.11 sista varvet senast i spåren. Från det här läget måste det bli ordentlig körning och jag hoppas dom kör 1.11 första varvet eller snabbare. Om så blir fallet kommer Carabinieri att plocka många till slut.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.