Pettersson: ”Stjärnan lekte sig till ny seger”

38

Trav365:s expert Erik Pettersson sätter plus på V75-omgången

Lera, superskrällar och skyhög utdelning på V75.

Omgången i Skellefteå bjöd på dramatik – och fina insatser.

Bäst? Kallblodsstjärnan Lome Brage som lekte sig till seger.

Här är V75-omgångens fem bästa insatser – och den sämsta:

Vem: 5 Lome Brage (V75-2) 

Kommentar: Han dömdes ut efter sin debut hos Öystein Tjomsland. Men under lördagen tystade kallblodsstjärnan Lome Brage tvivlarna och det rejält. Ute över sin önskedistans, korta 1 640 meter, pep han till ledningen och med stjärnkusken Ulf Ohlsson i sulkyn släppte han ingen över bron. Det var inte ens nära…

Lome Brage fick visserligen bestämma i moderat tempo i spets – men sättet han dansande undan till överlägsen seger var härligt. ”Brage” har mycket kvar att ge! 

Vem: 14 Loving You Deeply (V75–1)

Kommentar: Var helt bortglömd av V75-spelarna och betalade vinnaroddset 90 gånger pengarna. Kusken Tapio Kalaja serverade sin häst ett perfekt lopp, från ett knepigt utgångsläge och hästen visade sig vara riktigt bra.

Hon långspurtade till chockseger, men det var knappast någon bluff. Bakläxa till V75-spelarna och hyllning till häst och kusk.

Vem: 2 Angle Of Attack (V75–5)

Kommentar: Var utdömd av många, även mig, efter att ha fått gå i botten i förra veckans V75-final. Men det verkade inte ha påverkat hästen överhuvudtaget. Ulf Eriksson svischade till ledningen och väl såg hästen ut som en retad tiger. Det enorma stallskriket från Finland, tillika loppets favorit, T. Rex D.K. kunde inte utmana då Angle Attack seglade till överlägsen seger på den kletiga Skellefteåbanan.

Vem: 6 Assault (V75–2)

Kommenter: Örjan Kihlström körde offensivt från start och fick överta ledningen. Så klart gynnande för hästen, men som treåringen såg ut när han stack undan till klar V75-seger lovar mer. Här har tränaren Daniel Wikberg verkligen något att åka med.

Vem: 2 Jaques Noir (V75–6)

Kommentar: Timo Nurmos stallform fortsätter vara på topp. Säkre Ulf Ohlsson satte den fina hästen i spets. Väl tempot väldigt lågt och det såg ut som att Jaques bara sprang och joggade. Det blev duell på speed till slut, men känslan var att hästen vann utan att vara speciellt trött. Den här kommer få en fin vinter på V75.

Vem: 3 Flash Hammering (V75–4)

Kommentar: Var relativt klar favorit i loppet, men det blev helt fel. Oskar J Andersson fick en mycket dålig start, blev hängandes i tredjespår, körde fram utvändigt om ledaren, och blev avlöst. Från andra ytter var sedan hästen bara dålig. Antingen var han sjuk eller så trivdes han inte alls på plaskbanan.

Rätt V75-rad:

V75–1: 14 Loving You Deeply

V75–2: 6 Assault

V75–3: 5 Lome Brage

V75–4: 7 El Muro B.R.

V75–5: 2 Angle Of Attack

V75–6: 3 Jaques Noir

V75–7: 8 Voulez Vous

7 rätt: 20 766 881 kronor

6 rätt: 13 452 kronor

5 rätt: 152 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelTvå svenska spelare vann 20 miljoner kr
Nästa artikelVann 21 miljoner på V75 – tackar sin bror

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.