Pinkman till Elitloppet nästa år?

65

pinkman

Formen var inte den bästa – så det blev ett nej tack till Elitloppet.
I stället blev det seger i Fyraåringseliten på Solvalla på söndagen för amerikanske hästen Pinkman.
– Det blir liksom inte bättre än att vinna hemma i Sverige inför en sådan här publik – så jag hoppas komma tillbaka nästa år för Elitloppet, sa den rörde tränaren Jimmy Takter.

Pinkman var en av hästarna som i veckan flögs över Atlanten för elitloppshelgen i Stockholm. En stjärna i sitt hemland efter fjolårets seger i världens största treåringslopp Hambletonian.
På söndagen segrade hästen i Fyraåringseliten på Solvalla på det nya löpningsrekordet 1.09,9 över 1609 meter tillsammans med Yannick Gingras.
Jimmy Takter hoppade över Elitloppet i år med Pinkman som han ansåg helt enkelt inte hade den rätta formen.
– Vi ångrar inte det beslutet och hoppas kunna komma tillbaka nästa år i stället och visa upp honom. Hästen är inte i bästa form och gjorde därför ett superlopp i dag, sa Jimmy Takter efter segern värd 500 000 kronor.
Yannick Gingras såg till att komma till ledningen efter 600 meter med storfavoriten i en snabb öppning. Pinkman fick gå för fullt och var bara huvud och hals före störtdykande Uncle Lasse i mål – en numera blågul häst som avslutade mycket starkt från tredjeparet utvändigt.
Uncle Lasse tränas av Stefan Melander som köpt hästen färdig från USA och just Jimmy Takter.
– Jag har fött upp Lasse och är jätteglad över att ha de två första hästarna i mål. Det blev inga större marginaler men Pinkman är valack och en småloj häst och brukar aldrig vinna med så mycket. Det är en tuff häst och jag lovar att vi pratar vi om en som är väldigt svår att ta sig förbi! sa JimmyTaker skrattande.

”Det är en unik helg”
Jimmy Takter är svensken som blev tränare i USA i början av 1980-talet och kommit att dominera travet på den andra sidan Atlanten.
Men inget är som att komma hem.
– Det är det här allting handlar om – det blir inte bättre än så här. Jag är så tacksam för att Solvalla bjöd in mig till det här loppet och tacksam för att Karl-Erik Bender sponsrade planet. Sånt här har vi inte i USA. Det är en unik helg det här och jag säger alltid till alla mina vänner att de måste komma över hit. Elitloppshelgen är verkligen an experience of a lifetime, sa en rörd tränare.
Kommer du tillbaka nästa år till Elitloppet med Pinkman?
– Vi hoppas på det. Det kommer att vara ett mål.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.