Piratens skötare är ute efter guld

42

piratens skötare

On Track Piraten har haft ett otroligt år.
Maja Bäckman sköter stjärnan och hoppas hålla undan i hästskötarnas liga i V75.
– Det är första gången jag har chansen på den här ligan och det är klart att man hoppas en del, säger Orsatjejen med nio V75-segrar som skötare 2016.

Åtta år gammal står dalahästen On Track Piraten på toppen av sin karriär.
Fjärdeplatsen i VM-loppet i New York i mitten av oktober följdes upp med en seger i C.L. Müllers Memorial två veckor senare.
Segern i gulddivisionen på Jägersro var hästens sjunde under året, den sjätte i V75.
– Vi har varit runt en del i år och startat men vad gäller resor är jag ju värre än ”Piraten” som är med även då mina andra hästar startar. Man spenderar mycket tid i hästbussen. Som tur är är jag bra på att sova på resorna. Som skötare får man får vara beredd att jobba mycket, samtidigt som man får väldigt mycket ut av jobbet varje dag med hästarna, säger Maja Bäckman.

Håller undan?
22-åringen från Orsa har jobbat hos Rättvikstränaren Hans R Strömberg i två år. I år har hon chansen att ta hem hästskötarnas liga efter On Track Piratens sex V75-segrar under året.
Bottnas Commandeur, Olympic Torch och Unique Juni är passhästar som bidragit med en seger var.
– Det vore väl superkul att vinna! Nu när har jag lett hela året är det klart att jag vill hålla det här. Men jag vet ju att alla skötare jobbar mycket och vi förtjänar ett pris allihopa.

Ellinor skuggar
Maja Bäckman har nio V75-segrar som skötare 2016. Det är jämnt i toppen och strax bakom i ligan finns Ellinor Wennebring, skötare hos Daniel Redén med bland annat Propulsion, på åtta segrar.
Därefter följer tre skötare på sju segrar: Emma Haag (Reijo Liljendahl), Catarina Lundström (Stefan Melander) och Martin Bjerregaard, skötare hos danske Flemming Jensen.
– Om det ska bli någon fler V75-seger så är det väl Piraten som ska greja det. Nu har vi bara myst på en tid, kört i skogen och så där. Så länge han känns fin och bra kan man alltid räkna med honom. Han är verkligen helt överlägsen och vet precis vad som gäller. Han är lugn, lite divig så där – men det får man väl vara när man är så bra? säger ligaledaren Maja Bäckman.
On Track Piratens nästa start planeras till lördagen 26 november, gulddivisionens final tillika
Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst på Solvalla.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDags för Legoholm Zon på V86?
Nästa artikel”Det är bästa spiken i kväll”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.