PLUSBETYGEN: ”Mot Elitloppet, Kolgjini!”

20

Trav365 gör som övriga Sportbladet – sätter plus- och minusbetyg efter V75.

Vilka hyllas och vilka dissas?

Trav365:s Carl Wangle har sagt sitt – här är expertens plus- och minusbetyg från Breeders’ Crown tävlingarna på Eskilstuna.

Vad tycker du – håller du med?

V75-1:

 

Loppet:

Kommentar: Roligt lopp och Braodway Appolo fick öppna tufft för att ta över ledningen. Johan Untersteiner var resolut i sin styrning och att hästen inte stod in i mål var ursäktat. GlobalSatisfaction var grymt bra utvändigt och avgjorde enkelt över upploppet.

 

Vinnaren: GlobalSatisfaction

Kommentar: Blev bortglömd av spelarna, men Ulf Ohlsson gav hästen verkligen chansen. 1200 meter från mål avancerade hästen upp utvändigt om ledaren och sedan var det inget snack om saken. Timo Nurmos gillar verkligen den här hästen som blir att räkna med även framöver. Bra insats!

 

Segerkusken: Ulf Ohlsson.

Kommentar: Gjorde inte många fel utan körde helt enligt planen. Gick fram utvändigt ledaren i precis rätt läge och när tempot dämpades kunde Ohlsson sitta och bevaka ledaren Broadway Apollo.

 

Loppets : Calle Laday

Kommentar: Surrades det om som skräll under dagen, men hästen kunde inte alls öppna som förr och trots hästen fick ett sparsamt lopp så var hästen långt efter i mål.

 

V75-2:

 

Loppet:

Kommentar:  Wow, vilket race. Snacka om travgodis. Darling Mearas kom tidigt till ledningen och borde varit starkare från ledningen.

 

Vinnaren: Rhyme Broline

Kommentar: Hästen fick allt serverat, men gjorde sin plikt och att avgöra mot Caddie Lisieux är alltid starka papper. Har fått lugna lopp på slutet vilket gjort hästen gott och det här är en fin modell som kommer tjäna bra pengar även nästa år. Är både snabb och stark och man hör på kretsen kring hästen att de har höga tankar om henne. 

 

Segerkusken: Erik Adielsson

Kommentar: Gjorde en mästerlig styrning och gick fram i exakt rätt läge. Såg att Caddie Lisieux var på frammarsch och Adielsson var smart och gick direkt fram i dödens och visste att han skulle få draghjälp av en av de stora förhandsfavoriterna. In på upploppet rykte han också norsken på hästen som som blev den extra växeln som avgjorde finalen. Mycket snyggt, Erik. 

 

Loppets :  Darling Mearas.

Kommentar: Oaks-vinnaren kom relativt enkelt från ledningen, men såg tung ut i aktionen. Var tidigt slagen och när Caddie Lisieux kom fram utvändigt om henne så kändes det tufft direkt. Fick visserligen hårt tryck i ledningen, men att hästen ska vara så långt efter i mål var blekt. Nya tag!

 

V75-3:

 

Loppet:

Kommentar: Dålig klass och det var i stort sett bara storfavoriten Nancy America som gjorde ett bra lopp. Flera bleka insatser och roligare race har skådats. 

 

Vinnaren: Nancy America

Kommentar: Mötte ett ljummet gäng och trots en tuff inledning så var hästen bara bäst. Erik Adielsson hittade andra utvändigt med hästen och när attacken väl kom på sista långsidan så kunde inte konkurrenterna utmana. Det var bara en häst på banan och storfavoriten var överlägsen. Nancy America trivs på lite tyngre banor också vilket syntes. Hon kommer vinna fler lopp framöver. 

Segerkusken: Erik Adielsson

Kommentar:  Efter storsegern i Breeders’ Crown följde Erik Adielsson upp med att enkelt vinna med Nancy America. Han förivrade sig inte från början och trots tredjespår höll sig Adielsson lugn och hittade ner i andraspår. Kunde köra hur han ville men lät hästen gå i mål med gott om krafter kvar, även fast segern blev överlägsen.

 

Loppets Utac

Kommentar: Kom till ledningen direkt, men galopperade igen. Något står inte rätt till med hästen för dagen. I övrigt borde flera av konkurrenterna få icke godkänt, för det var många bleka insatser. 

 

V75-4:

 

Loppet: 

Kommentar:  In Toto Sund var  riktigt bra i ledningen och trots bra press från Treasure Kronos så kunde hästen hålla ifrån sig sina konkurrenter. Treasure Kronos såg stark ut genom sista sväng och Christoffer Eriksson såg mest ut att titta utåt. Kihlström lurades dock och hade en polett sparad.

 

Vinnaren:  In Toto Sund

Kommentar: Var nära att bli snuvad på ledningen för att hästen precis före bilen släppte fältet ”uträttade sina behov”. Det var nära att skita sig men Örjan Kihlström fick i sista stund snurr på hästen som kunde hålla ut Treasure Kronos vilket blev loppavgörande. 

 

Segerkusken: Örjan Kihlström

Kommentar: Gjorde inga fel i ledningen och Örjan körde i ett resolut tempo hela loppet. Hade en speed kvar och det var snyggt gjort att hålla undan. Noterade tidigt att In Toto Sund skulle uträtta sina behov kort före start och var då tvungen att mana på hästen extra mycket. 

 

Loppets : Timbal

Kommentar: Kunde inte alls vara med och göra upp om ledningen och när Robert Bergh sedan avancerade i spåren så galopperade hästen. Det var inte hästens lopp helt enkelt och hästen får komma tillbaka.

 

V75-5:

 

Loppet:

Kommentar: Stepping Spaceboy tog enkelt hand om ledningen och sedna hände inte mycket. Många trötta ben över mål, men vinnaren var bäst och fick det bästa loppet. Stefan Söderkvist gjorde inga fel och favoritspelarna fick jubla. Men i övrigt ett blekt lopp. 

 

Vinnaren: Stepping Spaceboy

Kommentar: Vann pliktskyldigt och det var en fin insats. Men hästen ställdes inte på några större prov och insatsen var trots allt intetsägande. Söderkvist tyckte dock hästen vann väldigt lätt och han var väldigt nöjd.

 

Segerkusken: Stefan Söderkvist

Kommentar: Gjorde inga fel och körde bara rakt fram, det var inga fel, men kusken ställdes heller inte på några större prov i det här loppet. Han gjorde vad han skulle och vann enkelt. 

Loppets : Urchin 

Kommentar: Hamnade tidigt i tredjespår och galopperade plötsligt. Det var mycket surr om hästen innan, men det blev bara fel.

 

V75-6:

 

Loppet:

Kommentar: Det hände i stort sett inte så mycket, men Tobin Kronos hade en sämre dag och galopperade. Samtidigt kunde Day Or Night In inte stå emot Adrian Kolgjini som kom forcerandes mot ledningen in i första sväng, började trava sämre och när Adrian tryckte till rejält med Target Kronos så galopperade även Day Or Night In

 

Vinnaren:  Target Kronos

Kommentar: Target Kronos är en riktig sprinter, men brakade till ledningen och försvann sedan till överlägsen seger. Hästen visade att distansen inte var något minus och här blir det väldigt spännande att se hur fort hästen kommer att springa nästa år. Enligt mig är det en häst för eliten och jag vet att Kolgjini har höga tankar om Target Kronos. Jag älskar verkligen drivet i hästen och att den kan springa fort vet vi sedan han vann på 1.09,9 tidigare i höst. Snygg seger och jag säger bara, Elitloppet har fått en outsider nästa år. Jag tror att hästen kan springa riktigt fort över 1609 meter…

 

Segerkusken: Adrian Kolgjini

Kommentar: Gjorde allt rätt och från ledningen gjorde Kolgjni J:r inga fel. Markerade över mållinjen med en fräck segergest och visade experterna att hästen är mycket bättre än vad som sagts.

Loppets : Tobin Kronos

Kommentar: Har haft en jättetuff säsong och galopperade bort alla möjligtheter. Det vore nog väldigt passande med en paus för Tobin Kronos efter den tuffa säsongen. 

 

V75-7:

 

Loppet:

Kommentar: Drama inför finalen då Grant Boko galopperade i första starten, räddades av att Ohlsson lyckades lugna ner honom och att det blev omstart. 

 

Vinnaren: Grant Boko

Kommentar:  Att vinna från ledningen på 1.12,9 över full distans som treåring måste anses vara mycket starka papper. Hästen hade inte heller en optimal uppladdning och galopperade i den första starten. Men samlade sig snabbt och blev oslagbar i loppet. Reijo och Uffe var mycket nöjd med hästen efter loppet och tvåa i loppet blev Policy Of Truth, även han tränad av Reijo Liljendahl.

 

Segerkusken:

Kommentar: Höll sig lugn när Grant Boko galopperade, greps inte av någon panik. Lyckades hålla hästen lugn och det blev avgörande. Sedan var det bara att köra rakt fram för Uffe. Bra jobbat! 

 

Loppets : Deimos Racing

Kommentar: Laddades upp hårt inför loppet, men det slutade i galopp. Kriterievinnaren fick inte någon utdelning med sig i Breeders’ Crown och han får ta nya tag.

  Usel
  Underkänd
  Godkänd
  Bra
  Mycket bra
  Landslagsklass/världsklass

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
PLUSBETYGEN: ”Mot
Elitloppet, Kolgjini!”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAdielssons nya succé – vann efter drömlopp
Nästa artikelVann 3,7 miljoner – skapade stor kö

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.