PLUSBETYGEN: ”Inget misstag”

18

V75-1:

 

Loppet:

Kommentar: Avgjordes redan i starten då Torbjörn Jansson prickade perfekt från springspår och tidigt placerade sin Victor A.U. i ledningen. Peter Untersteiner försökte med sin favorit Snabba Cash och kom fram utvändigt ledaren dryga varvet från mål, men Snabba Cash kunde ingenting. Flera hästar i loppet underpresterade, och värste hotet Cab Hornline hann aldrig få upp farten från rygg på ledaren när väl luckan kom. Bättre och mer händelserika V75-lopp har körts.

 

Vinnaren: 7 Victor A.U.

Kommentar: Den femårige hingsten såg lysande ut inför loppet, och levde också upp till det. Det blev visserligen ganska billigt, men Victor A.U. stack undan på lätta ben till slut och det såg ut att finnas gott om krafter kvar över mål.

 

Segerkusken: Torbjörn Jansson

Kommentar: Gamle ”Tobbe” gjorde inte ett misstag i loppet. Prickade bra från springspår och placerade sin häst tidigt i ledningen, ströp sedan tempot lagom för att ”locka” fram favoriten, och skruvade sedan successivt upp tempot under slutrundan för att göra det jobbigt för sina konkurrenter. Snyggt Jansson!

 

Loppets : 10 Snabba Cash

Kommentar: Har imponerat i de senaste starterna och spelades till klar favorit i loppet, men var en skuffelse av de senaste insatserna. Avancerades fram till utvändigt ledaren dryga varvet från mål, men var tidigt slagen och dalade genom fältet till slut. Här kan inte allt ha stått rätt till.

 

V75-2:

 

Loppet:

Kommentar: Som oftast i Lärlingsloppen så kördes det på flera händer, framför allt från start. Snygg styrning av både Daniel Wäjersten, då han avancerade fram snackhästen Mellby Drake utvändigt ledaren i precis rätt läge, och Kim Mobergs lugna och sansade intryck gör att betyget är uppe och nosar på en fyra.

 

Vinnaren: 6 Mellby Caddy

Kommentar: Den femårige valacken var bara bäst i det här loppet. Hamnade en bit ner i andraspår och även om loppet kördes i relativt friskt tempo så klev han bara runt sina konkurrenter i tredjespår sista 800 meterna och det var knappast tomt i mål.

 

Segerkusken: Kim Moberg

Kommentar: Hon satt bakom bästa hästen, men hon gjorde heller inte ett misstag under loppet. Kim Moberg körde sitt första V75-lopp i karriären, och det slutade med lätt seger. Hon ”fickparkerade” ner sin häst i andraspår kort efter start, vred på i tredjespår på sista bortre långsidan, förivrade sig inte runt slutsvängen, och väl in mot upploppet avgjorde hon i ett nafs.

 

Loppets : 3 Stronghold

Kommentar: Favoriten i loppet sågs egentligen aldrig med segerchans. Kunde inte på allvar vara med och köra om ledningen, och även om han fick vandra en bit som förstahäst i andraspår och blev lite hindrad till slut så var inte det här någon bra V75-favorit.

 

V75-3:

 

Loppet:

Kommentar: Charming Soldier snabbstartade till ledningen och stannade sedan där hela vägen in i mål. Veijo Heiskanen försökte med favoriten 4 R.K.King som avancerades fram utvändigt ledaren inför slutrundan, och Replay Pellinis spurt till slut var vass. Klart godkänt V75-lopp.

 

Vinnaren: 6 Charming Soldier

Kommentar: Mycket fin treåring som verkligen är under utveckling. Brakade till ledningen och stack sedan relativt enkelt undan till slut, även om kusken Petter Karlsson ivrigt fick hålla igång i vagnen. Plus i kanten för Charming Soldier då det är den typ av häst som man kan trycka av från start, men som man sedan ändå kan plocka upp mitt i loppet utan att han ligger på för mycket och blir för het.

 

Segerkusken: Petter Karlsson

Kommentar: Äntligen, känner nog Petter Karlsson efter den här segern, det här var nämligen den unge kusktalangens första seger inom V75. Petter körde visserligen ”bara” rakt fram hela vägen, men han gjorde heller inget misstag och höll igång hästen sista biten till en säker seger.

 

Loppets : 4 R.K.King

Kommentar: Spelades till V75-omgångens näst störste favorit, men kändes egentligen aldrig som någon vinnare. Placerades utvändigt ledaren inför slutrundan, men var slagen redan i slutsvängen och galopperade sedan uppgivet in mot upploppet. Så här stora V75-favoriter väntar man sig betydligt mer av.

 

V75-4:

 

Loppet:

Kommentar: Det här handlade helt och hållet om hästarna på startvolten, hästarna på tillägg var aldrig med chans och det här var i ärlighetens namn inte det bästa V75-loppet som körts i år – även om ingen skugga ska falla över vinnaren.

 

Vinnaren: 5 Sambuco

Kommentar: Springer fortfarande lite med handbromsen i, men det börjar släppa mer och mer för honom. Fick smärtfritt överta ledningen dryga varvet från mål och vann sedan enkelt, i sin sedvanliga lite tröga stil.

 

Segerkusken: Peter Untersteiner

Kommentar: Gjorde inget misstag, men heller inget spektakulärt. Fick iväg Sambuco bra från snävt femtespår i volt, avancerade sedan fram till ledningen, och höll igång sin tröge fyraåring som till slut vann lätt.

 

Loppets : 14 Wellino Avenue

Kommentar: Den kapable hästen var en besvikelse senast på V75 som favorit, och gjorde i dag bort sig tidigt med galopp, till synes helt ostörd. Här har nog tränare Berne Gustafsson att slipa på, för vi väntar oss mer än så här av Wellino Avanue.

 

V75-5:

 

Loppet:

Kommentar: När den store favoriten Propulsion smärtfritt fick överta ledningen dryga varvet från mål blev det inte så mycket till lopp, men det var härligt att se intrycket på Propulsion över mål och det höjer betyget. Nadal Broline var tillbaka i gammalt gott slag, och VM-hästen Explosive de Vie visade ingen ringrost och hängde med fint till andraplatsen efter en snabbstart och släpp till favoriten.

 

Vinnaren: 4 Propulsion

Kommentar: Daniel Redéns stjärnhäst behövde inte förta sig för att vinna den här Gulddivisionen, han fick smärtfritt överta ledningen dryga varvet från mål och vann sedan hur enkelt som helst. Betyget blir dock en fyra, med tanke på intrycket. Den här femåringen blir bara bättre och bättre och nu laddas han mot Frankrike.

 

Segerkusken: Örjan Kihlström

Kommentar: Vad är det man brukar säga, det ser så enkelt ut när man sitter bakom en bra häst? Den ordvitsen passar bra in på Örjan Kihlström bakom Propulsion i dag.

 

Loppets : 9 Volstead

Kommentar: Fick ett bra lopp i andraspår och en bra rygg i Nadal Broline att gå i under slutrundan, men Volstead kunde ingenting och dalade genom fältet över upploppet.

 

V75-6:

 

Loppet:

Kommentar: Kördes i ett friskt tempo inledningsvis vilket alltid är uppfriskande, men många hästar försvann under vägen och runt slutsvängen var det ”bara” en häst som kunde vinna. Tapperhetsmedalj till Brothers In Am som höll starkt som tvåa från ledningen.

 

Vinnaren: 2 Shelby Glide

Kommentar: Fick ett perfekt lopp i andra par utvändigt i ett lopp som kördes i friskt tempo, gick sedan på i tredjespår som förstahäst sista 500 meterna och vann lätt till slut. Stod på tur för en fullträff på V75 efter flera fina insatser, men var nästan ”skyldig” att vinna i dag efter det perfekta loppet – samtidigt som konkurrenterna försvann en efter en.

 

Segerkusken: Johan Untersteiner

Kommentar: Hittade en bra position åt sin häst från fint utgångsläge, och Johan satt säkert och ”gottade” sig en bit ner i andraspår i det tuffa inledningstempot. Hamnade lite i valet och kvalet 600 meter från mål om han skulle sitta kvar i andraspår eller gå ut i tredjespår, Johan valde att vrida på i tredjespår och vann sedan loppet lätt.

 

Loppets : Galoppen på 10 Pokemon Ås

Kommentar: Tävlade barfota runt om för andra gången i karriären och såg smått lysande ut. Galopperade en bit in i loppet och tappade mycket mark på det, men upphämtningen var av bästa märke som trea och känslan säger att det inte blivit hårt i mål om han hållit sig i trav.

 

V75-7:

 

Loppet:

Kommentar: Ett ganska rivigt lopp som kördes i ganska friskt tempo, där det kändes som det var hästar både till höger och till vänster. Här hände det i varje fall en hel del, och det var ett av V75-dagens mest händelserika lopp.

 

Vinnaren: 6 Usain Henna

Kommentar: Var mycket framförflyttad med senaste loppet i kroppen och svarade för en stark insats. Fick visserligen ett ganska bra lopp en bit ner i andraspår i ett lopp där det kördes friskt, men när han vreds på i fjärdespår runt slutsvängen så var det aldrig något snack – han kopplade segergreppet i ett nafs.

 

Segerkusken: Oskar Svanberg

Kommentar: Gjorde inte ett misstag bakom Usain Henna, och såg till att ”kasta loss” i tid i fjärdespår runt slutsvängen för att inte riskera att tappa viktiga längder. Det resulterade i en mycket enkelt V75-seger.

 

Loppets : Kaj Widell

Kommentar: Satt perfekt på det i andra par utvändigt, men när Peter Untersteiner kom i tredjespår 1600 meter från mål gick Widell ut i tredjespår, och blev sedan kvar där hela loppet. Widells styrning Spitcam Jubb gick knappt framåt och var bara i vägen, för att sedan dala genom fältet. Widell har haft bättre dagar på ”jobbet”.

Usel
Underkänd
Godkänd
Bra
Mycket bra
Landslagsklass/världsklass

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
PLUSBETYGEN:
”Inget misstag”

Föregående artikelVann på V75 – i sitt första försök
Nästa artikelSpiken har toppchans att krossa alla andra

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.