Prix d’Amerique 2015

53

TRAVDDBLOGGEN

Äntligen är vi framme vid helgen då världens tuffaste travlopp ska avgöras. Ingen tvekan om att agnarna ska sållas från vetet och vinnaren imorgon kommer för evigt att skrivas in i historieböckerna som en av de tuffingarna som lyckades vinna Prix d’Amerique. Jag är nästan helt säker på att det inte kommer vara en ensam häst på upploppet imorgon utan jag tror det kommer tre-fyra hästar på bredd och segermarginalen kan bli knapp. Up And Quick blir väl favorit och kanske är det rättvist dels med tanke på andraplatsen för ett år sedan och dels med tanke på hur han sett ut inför. MEN någon promenadseger kommer det inte att bli. Även Texas Charm har visat gryende form och lär vara rejält på tårna imorgon. Det är ju dessa två det snackas om mest men jag är inte alls övertygad om att de är etta och tvåa i mål. Timoko rapporteras vara i minst lika bra form som inför elitloppet och med de rätta ryggarna så kommer han bli giftig till slut även om den långa distansen kanske inte är någon fördel.
En av mina personliga favoriter är Tiego d’Etang som har varit mycket bra den senaste tiden. Jag tror att han kommer vara långt fram när det ska avgöras. Absolut en av de som kan vinna enligt mig. Själv håller jag på Mosaique Face som Ludde har ”spritsat” lite inför loppet och kusken Pierre Vercruysse har även kört att jobb med Mosaiquen och allt verkade till belåtenhet. Han är ju en riktigt tuff kuse som jag hoppas allt klaffar för imorgon. Jag håller honom som den bästa chansen av de svenska hoppen imorgon.
Jag fick en känsla av att Timoko kommer stå som segrare i PdA2015 och det är honom jag tror mest. Hoppas givetvis att jag har fel till fördel för de svenska hoppen.

Min rank 

1. Timoko
2. Texas Charm
3. Tiego d’Etang
4. Mosaique Face
5. Up And Quick
6. Solvato
7. Aladin d’Ecajeul
8. Maven
9. Vulcain De Vandel
10. Tumble Dust

Har precis sett ett gäng svenska ekipage mosa motståndet på Vincennes så den svenska formen är det inget fel på. On Track Piraten med Erik Adielsson i sulkyn tog hem Prix du Luxembourg medan Björn Goop först vann Prix Ready Cash med egentränade Rooibos (tre svensktränade hästar på pallen i det loppet!) och sedan utklassade motståndet i Prix de Chateaubriant bakom Daniel Redéns Call Me Keeper.
Vi håller tummarna stenhårt för att det blir en svensk seger även i PdA 🙂
Glöm inte övriga lopp på Vincennes, det är i vanlig ordning mycket bra klass på de loppen och dessutom flera svenska kusar.

På Solvalla kör man en Extra V75 omgång som lite ”uppladdning” men personligen tycker jag det känns ganska iskallt faktiskt. Varför inte lägga all fokus på Vincennes istället? Har därför inte själv fokuserat speciellt mycket på Solvallas omgång men en rak DD tänker jag testa några guldslantar på. Jag chansar lite och tar 1 Pericle Bi i DD-1 mot 2 Electrifying i DD-2. Klart att Långben ska vinna ett DD-lopp på Valla, större under har väl skett 😀
Garderar ni V75-5 så glöm inte 4 Desdemona Boko som inte är så tokig. Med lite klaff kan Stefan Söderkvist få kliva in i Solvallas vinnarcirkel och det händer minsann inte varje vecka även om han nog är där oftare än Ove A Lindqvist 😉

Lycka till trav-vänner och ha en trefvlig helg!

Föregående artikelSe On Track Piratens överlägsna seger!
Nästa artikelV75 resultat söndag 25 januari 2015 från Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.