Proffstränaren bröt bägge handlederna

140

Proffstränaren Peter Strömberg var med om en travolycka på Åmål i fredags.

29-åringen bröt bägge handlederna.

– Det gjorde djävulskt ont, säger han till Trav365.

Det var i fredags på Åmåltravet som olyckan var framme.

Årjängproffset Peter Strömberg slungades i marken då spännet till tömmen gått helt av och han fick föras till sjukhus i ambulans.

Peter Strömberg fördes till sjukhus med befarat armbrott, men väl på plats på sjukhuset visade det sig att han brutit bägge sina handleder.

Nu väntar en lång rehabiliteringsperiod för proffstränaren.

”Hade inte en chans”

– Det är väl sådär, det har varit bättre, säger Peter Strömberg till Trav365 på frågan om hur han mår, och fortsätter:

– Den högra handleden är lindrig, om man kan säga så. Det är en fraktur på den men en fin fraktur, den är av, men inget mer än så och ska förhoppningsvis läka rätt fort. Den vänstra är det lite värre med, det är nästan samma brott som på den högra men mer komplicerad och det är även något ben där som gått sönder. Den vänstra handen var ur läge också, så den har de fått dragit rätt så den hamnat i någorlunda läge där den ska vara. Vi får se om jag får operera den eller inte, det är än så länge oklart.

Vad minns du av olyckan?

– Jag kommer väl ihåg det mesta, det gör jag. Jag kommer ihåg att hästen tog i lite för mycket när det blev omstart och klippte iväg och att jag tog ordentligt omtag i tömmarna för att få stopp på honom, och då rök tömmen och jag hade inte en chans att hålla mig kvar och föll ur sulkyn direkt.

”Kunde blivit större konsekvenser”

Två brutna handleder, det måste gjort väldigt ont?

– Direkt när det inträffade så har man så mycket adrenalin i kroppen så det gjorde inte så ont direkt, men sedan är det klart att det gjorde djävulskt ont. Den högra handleden uppfattade jag inte först att den var bruten, det visade sig först på röntgen, jag hade så ont i den vänstra så det var den man fokuserade på, det gjorde förjävla ont alltså.

Trots två brutna handleder och en lång rehabiliteringsperiod så ser 29-åringen positivt på den närmsta tiden.

– Jag har inte så mycket att välja på, det är bara att försöka få det att rulla på så någorlunda som vanligt. Jag kan inte göra så mycket praktiskt men jag kommer vara med och styra och jag har fått väldigt mycket folk som erbjudit sin hjälp så det här ska vi kunna ro i hamn utan att det ska påverka rörelsen, det är både kul, glädjande och tacksamt att folk visar intresse att hjälpa till när något sådant här inträffar.

Hur länge blir du borta?

– Svårt att säga, jag ska gå med gips i fyra till sex veckor till att börja med, sedan blir det återkontroll för att se om det krävs operation eller inte. Innan september blir nog tufft, och jag siktar in mig på att vara tillbaka i september, säger Peter Strömberg och avslutar:

– Det är jävligt nu, det ska jag inte sticka under stol med, men det kunde gått betydligt värre om man ser det lite större, det kunde blivit betydligt större konsekvenser än två brutna handleder, det är så man får se det.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet