Profilen kan ha kört sitt sista travlopp

43

Efter en lång och framgångsrik karriär så väljer Håkan ”Hockey” Eriksson att sluta som proffs.

63-åringen kan ha kört sitt sista travlopp.

– Kroppen har sagt ifrån, säger han till Trav365.

Travprofilen och travlegenden från Eskilstuna, Håkan ”Hockey” Eriksson, kan ha kört sitt sista travlopp – någonsin.

63-åringen har de senaste åren kämpat mot sina dåliga axlar och senast han körde ett travlopp var den 25 mars i fjol.

I somras sålde han också sin lyxgård Berga Gård, åtta kilometer utanför Eskilstuna och där familjen bott i 27 år, för 37 miljoner kronor.

Nu väljer Håkan Eriksson att sluta som proffs.

”Axlarna är slut”

– Det stämmer bra det. Kroppen har sagt ifrån. Jag har ju tagit en time out från travet men jag har inte blivit bra än, jag blir sakta bättre och bättre i axlarna som är slut, säger Håkan Eriksson till Trav365 och fortsätter:

– Men jag har valt att lämna in min proffslicens och har tagit ut D-licens istället, och det är möjligt att jag kör lite lopp sen, men det kommer dröja ett tag till i så fall.

Kan det vara så att du kört ditt sista travlopp?

– Det kan det vara, det vet jag inte i dagsläget, men det kan vara så.

”Jag har det bra nu”

Hur känns det?

– Det här är ju ett beslut som har växt fram undan för undan, det är inte ett beslut som jag tagit på en vecka eller så, jag har funderat på det här i sex månader. Men, jag känner nu att jag blir sakta bättre och bättre, men jag är långt ifrån bra och börjar jag igen så kommer det komma tillbaka och då är jag på ruta ett igen.

Är det ”livet efter” travet som du tänker på?

– Precis, det är det jag värnar om, livet vid sidan. Jag har sålt gården nu och köpt hus i Kvicksund och jag har båtplats på tre ställen, vi har det bra, jag har det bra nu och det vill jag ha de åren som jag har kvar, säger Håkan Eriksson och avslutar:

– Jag har sett på många av mina kollegor, de kör för länge och man måste kunna leva livet och ha det bra också, det har jag tänkt bra länge på nu.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Profilen kan ha kört
sitt sista travlopp

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStjärnan sågar sig själv – efter missen
Nästa artikelFem tippar V75 till Romme 7 januari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.