Promenadseger för D’One

17

done

Det blev inget världsrekord, men väl en mycket enkel seger, för svenska toppstoet D’One när hon på lördagskvällen gästade The Red Mile i Lexington – banan där hennes föräldrar för åtta år sedan gick världsrekord.

För åtta år sedan gick svenska stoet Giant Diablo världsrekordet 1.08,5 på The Red Mile. Samma kväll tangerade amerikanske hingsten Donato Hanover rekordet. På lördagen äntrade deras avkomma D’One banan och från ledningen vann hon med en gäspning på kilometertiden 1.09,4.
– Det är fantastiskt att få komma hit och visa upp henne i så här fint skick. För mig var det viktiga att vinna lopp. Rekordet kan hon inte slå utan hjälp och jag sa redan på förhand att det inte var tillräckligt bra motstånd. Giant Diablo tävlade ju mot hingstarna, sa Roger Walmann i vinnarcirkeln.
Segern var D’Ones tredje i fjärde starten i Nordamerika. Förstapriset uppgick till en kvarts miljon kronor och så här långt har hennes amerikavistelse inbringat över 1,5 miljoner kronor.
Senare under kvällen startade D’Ones stallkamrat Magic Tonigt. Men elitloppsvinnaren gjorde en mycket blek insats och kom i mål som sista häst.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.