Propulsion besegrade Bold Eagle

Propulsion besegrade Bold Eagle

Propulsion är klar för Prix d’Amerique.
Örjan Kihlström var offensiv i Prix de Bourgogne och då var Bold Eagle & Co utan chans.
– Men han har inte toppform, han kommer ha toppform i slutet av januari, sa tränaren Daniel Redén till tv-kanalen Equidia.

De tredje av fyra B-lopp inför Prix d’Amerique kördes på nyårafton på Vincennes i Paris.
Prix de Bourgogne. Förutom förstapriset på drygt 525 000 kronor låg tre platser till Prix d’Amerique i potten. Fyra svensktränade hästar fanns med bland de 15 som kom till start bakom startbilen: Daniel Redéns duo Lionel och Propulsion, Jerry Riordans Ringostarr Treb och Johan Untersteiners Day Or Night In.
Örjan Kihlström var offensiv bakom Propulsion och kom tidigt till ledningen, blev dock uppvaktad direkt av Briac Dark och Örjan Kihlström tvingades släppa för att sedan runda fram till ledningen igen.
Väl i spets såg det ut som att Örjan Kihlström hade ganska bra kontroll på loppet även om starka Anna Mix jobbade på bra utvändigt tillsammans med Björn Goop.
In mot upploppet attackerade franska kanonerna Bellina Josselyn (tvåa i Prix d’Amerique i fjol) och drog med sig Bold Egle (som vunnit Prix d’Amerique både 2016 och 2017).
Bold Eagle spurtade som vanligt mycket starkt men fick nöja sig med andrapriset. Propulsion hade inga att hålla undan och sträckte på sig till en bekväm seger på 1.10,5 över distansen 2100 meter autostart.

Toppform om en månad
Fjolårets Prix d’Amerique-fyra är därmed inkvalad till vinters största lopp i Paris sista söndagen i januari.
– Jag har känt att han är i bättre form. Men han har inte toppform, han kommer ha toppform i slutet av januari. Nu inkvalad och vi behöver inte tänka mer på det. Nu kan vi istället ge honom ett preparé-lopp i Prix de Belgique, sa Daniel Redén till tv-kanalen Equidia direkt efter söndagens seger.
Day Or Night In spurtade bra och blev femma tillsammans med Johan Untersteiner. Lionel slutade åtta i mål och Ringostarr Treb (som redan är inkvalad till Prix d’Amerique) kom i mål som elva.
Fjärde och sista B-loppet är Prix de Belgique 14 januari och där kommer eventuellt Stefan Melander att starta sin stjärna Nuncio.

Hästar som kvalat in till Prix d’Amerique:
Via Prix de Bourgogne:
Propulsion (Daniel Redén)
Bold Eagle
Briac Dark
Via Prix de Bourbonnais:
Bird Parker
Bold Eagle
Ringostarr Treb (Jerry Riordan)
Via Prix de Bretagne:
Valko Jenilat
Billie de Montfort
Charly du Noyer
Via Criterium Continental:
Doria Desbois
Via Prix Tenor de Baune:
Readly Express (Timo Nurmos)

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.