Punktering stoppade inte Resolve

52

punktering resolve

Åke Svanstedts elitloppstvåa Resolve vann John Cashman jr Memorial under Hambletonian-lördagen på Meadowlands utanför New York.
En seger värd dryga miljonen kronor som bärgades med punktering på ena sulkyhjulet…

Den äldre eliten i travets USA drabbade på lördagen samman i John Cashman jr Memorial, loppet som tidigare gick under namnet Nat Ray Trot.
Åke Svanstedt spelades till stor favorit tillsammans med tvåan från Elitloppet i maj Resolve och infriade förväntningarna.
Femåringen klarade av tur och retur-resan till Sverige med bravur och segrade direkt i första starten vid hemkomsten till USA i slutet av juni.
Sent på lördagskvällen svensk tid var det dags igen. Seger på ett nytt rekord för hästen – 1.08,6 över 1609 meter och 1,1 miljoner kronor in till ägaren Hans Enggren.

”Orolig i sista sväng”
Svanstedt körde sig till ledningen efter ungefär 500 meter men släppte direkt då John Campbell kom farande med betrodde JL Cruze.
Efter ytterligare ett ledarskifte hamnade Resolve i tredje invändigt och i utgången av den sista kurvan backade sig Svanstedt loss med Resolve som spurtade till lätt seger.
Domarna tittade på löpningsfilmen och fann att det funnits tillräckligt utrymme för att ta sig ut.
– Han gick med punktering större delen av loppet och det var starkt av honom att vinna. Jag var orolig i sista sväng att de skulle diska mig efter den snäva situationen där men det gick ju bra, sa Åke Svanstedt i telefon på vägen från Meadowlands natten mot söndagen.
2014 vann han loppet med Sebastian K.
– Jag tror inte att han kan bli lika bra som Sebastian K, men det är en jättebra häst, sa Svanstedt som sedan tidigare gått ut med att han hoppas Resolve blir inbjuden till det så kallade ”VM-loppet” på Yonkers Raceway i mitten av oktober.

Värmen ställde till det
Svanstedt kvalade in hästarna Mavens Way och The Royal Harry till finalen av Hambletonian Stakes. Båda slutade i det slagna fältet i den 30-gradiga värmen på Meadowlands.
-Det var inget drag i dem idag. De gick inget till slut. Jag hade ändrat lite i upplägget och lät hästarna vara inne mera i det varma vädret. Det blev lite bättre, men bara marginellt.

Goop nära segern i Peter Haughton
Björn Goop blev knappt slagen tvåa i världens största lopp för tvååringar – Peter Haughton Memorial. Det blev ett tufft utvändigt lopp med Jimmy Takters Victor Gio och Goop tog över på upploppet med hästen som inte orkade stå emot smygkörde What The Hill med David Miller i sulkyn.
Ron Burke tränar vinnaren som kammade hem drygt 1,2 miljoner kronor.

Föregående artikelV75 system och kommentarer till Rättvik 6 augusti 2016
Nästa artikelRapport från Meadowlands inatt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.