Racing med Racing Mange på V75!

90

mange race v75

Snabbast i uttagningsloppen i imponerande stil.
Racing Mange fick kliva fram när det gällde som mest och hemmatränaren Joakim Lövgren låter fortsatt lurig inför de tvååriga travarnas största lopp Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro på lördag.

Joakim Lövgren har varit sparsam med att starta tvååringar under åren. I tvåårige Racing Mange kan Jägersrotränaren ha hittat sin första vinnare i klassikern med 700 000 kronor i förstapris.
Svensk Uppfödningslöpning körs som V75-5 på lördag och Racing Mange är en outsider bakom storfavoriten Gareth Boko.
Joakim Lövgren hittade Racing Mange på Elitauktionen i Stockholm i fjol och föll för exteriör och uppsynen hos hästen.
– En charmig häst. Det visade sig också vara en klok häst som dessutom har en stark personlighet. Han är väldigt trygg sig själv och har liksom koll på läget. Mange är inte någon hetsar upp sig, säger han.
3-0-2-6-1 är placeringarna på de fem starter hästen hunnit med sedan i mitten av augusti.
Sjätteplatsen i storloppen Svampen i Örebro i den näst senaste starten togs med plus i kanten. Loppet hade körts i ett ganska långsamt tempo och alla hade krut kvar i sina hästar när Joakim Lövgren styrde på i den sista kurvan.

”Visade sig modellerbar”
I uttagningsloppet till Svensk Uppfödningslöpning fick Racing Mange sätta pricken över i för första gången. Lövgren bytte taktik ideligen under loppet, klev in och ut från positionen rygg ledaren.
Över upploppet var det i alla fall inget snack. Hingsten med den stora bläsen var bara bäst. Segertiden den snabbaste i uttagningarna: 1.13,9 över 1640 meter med bilstart.
– Det hände lite grejer under loppet. Ett väldigt ojämnt lopp, med några bra och några ”gröna” hästar med. Så jag höll mig där framme och avvaktade tills allt hade satt sig. Han vann väldigt enkelt och jag hade grepp på ledaren redan i sista sväng. Nu visade han att han är modellerbar och att det går att köra lite olika med honom, säger Joakim Lövgren.
Racing Mange behövde inte visa allt för att vinna uttagningsloppet och kunde ha kapat tiden en del enligt tränaren.

”Inte gå för fort fram”
Att tävla med tvååringar ser Joakim Lövgren som något naturligt, förutsatt att man har rätt råämne som verkligen passar.
– Det finns en liten andel av alla hästar som är mogna för det och det är klart att man får lägga upp det så att man inte går för fort fram. När man har de hästarna att jobba med – som både är mentalt och fysiskt klara – ja, då är det ju samma förutsättningar som med de äldre hästarna. Vissa utvecklas tidigare och vissa senare men när en häst är klar kan den börja tävla, säger Lövgren.
Per Lennartssons Gareth Boko har imponerat och är stor favorit inför lördagen. Vad har du för tankar om att ta hem hela klabbet?
– Det är klart att jag kommer att ta till vara våra möjligheter och tror på den häst vi har. Det är bra utveckling i Racing Mange. I de första loppen kände han sig för lite grand men i loppen på slutet har han utvecklats ganska rejält. Han tävlar som vanligt med öppet huvudlag och fast bomull och med skor runt om och vanlig vagn. Vi väntar i alla fall till nästa år innan vi börjar skruva på de bitarna.
Din häst har visat att han kan öppna bra bakom bilen. Kommer du att försöka utnyttja den fördelen och kanske ta ledningen?
– Jag tror att det är dumt att låsa fast sig vid någonting med en tvååring. Han kan öppna snabbt men också ta det lugnt från start. Mycket hänger på hur jag känner i värmningen och i provstarterna.
Racing Mange var kraftigt förbättrad i uttagningarna och kanske kommer att snäppa upp sig ytterligare ett hack i starten på lördag?
– Ingenting tyder i alla fall på att han ska ha fått något bakslag eller reaktion på det förra loppet utan han känns som att han är mogen att göra en ny stark insats. Sedan återstår det att se om han är ytterligare vassare nu till finalen, eller om han kanske ”bara” är lika bra igen, säger Joakim Lövgren och låter lurig.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.