Raja Mirchi gör comeback

231

imagerajamir

Raja Mirchi har inte gjort sin sista start.
Lutfi Kolgjini har ångrat sitt beslut att pensionera stjärntravaren som var bäst i sin kull som två- och treåring.
– Hans skada är helt läkt och när jag såg hur han sprang i hagen förstod jag att han ville bli en tävlingshäst igen, säger Kolgjini.

Efter genomklappningen i kvalet till Svensk Travderby i augusti i fjol tog Lutfi Kolgjini det drastiska beslutet att pensionera sin stjärnhäst för en framtid i avelsboxen, bara fyra år gammal.
– Då var jag osäker på varför hästen uppträdde som han gjorde. Men vi hittade en fraktur längst fram i tåspetsen i en bakhov. Efter fyra och en halv månads total vila var det läkt. När jag sedan såg vilken energi hästen hade så bestämde jag mig att börja träna honom igen, säger Kolgjini som ändå står fast vid kommer att använda sin häst som avelshingst under säsongen.
– Vi har fryst ner sperma från honom och det har fungerat perfekt. Den kommer vi att använda, så får han koncentrera sig helt på tävling från och med nu.
Raja MIrchis förstfödda såg för övrigt dagens ljus hos Kolgjini i veckan och travpubliken behöver inte vänta länge innan de får se den femfaldige miljonären som segrat i 18 av karriärens 31 starter på tävlingsbanan igen.
– Han tränar ihop med Joke Face och matchar honom i varje jobb. Jag räknar med att han är redo i början av april. Eftersom jag är helt säker på att det var skadan som satte ner honom i de sista starterna i fjol så känner jag ingen oro längre.
– Raja Mirchi är egentligen helt obrukad som tävlingshäst och det ska bli otroligt kul att få tävla med honom igen. Han känns helt underbar och ska han vara redo att möta eliten redan under den här säsongen, säger Lutfi Kolgjini.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDrottningen av Paris
Nästa artikelFem tippar V75 – Axevalla 3 mars

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.