Raja Mirchi slutar tävla

81

image-6

En av Lutfi Kolgjini stora stjärnor, Raja Mirchi, slutar att tävla.
Hästen har drabbats av en slagskada i hagen varför Lutfi Kolgjini, i samråd med övriga ägare, nu har tagit det definitiva beslutet.
– Det är en skada som skulle ta för lång tid att läka ihop för att vi skulle kunna fortsätta att tävla med honom, säger Lutfi Kolgjini.

Sista starten blev därmed i Boden i mitten av juni då Raja Mirchi var knappt slagen av Nahar. På 60 starter tog han 24 segrar och sprang totalt in nästan nio miljoner kronor.
Raja Mirchi har redan verkat i aveln och kommer att fortsätta med detta arbete.
– Jag är säker på att denna karriär kommer att vara minst lika framgångsrik. Hans äldsta kull som är två år ser lysande ut och han har redan haft några avkommor ute på tävlingsbanan, meddelar Lutfi Kolgjini via sin app ”Kolgjini”.
– Vi tackar Raja Mirchi för alla roliga minnen han har gett oss. Sedan han var två år har han tävlat på absolut högsta nivå och det finns många roliga segrar som vi alltid kommer att minnas, avslutar Lutfi Kolgjini.
Och bland dessa segrar kan nämnas Svensk Uppfödningslöpning, Ulf Thoresens Minneslopp, Svenskt Travkriterium, Gran Premio Tino Triossi i Rom, Svenskt Mästerskap och Prix Tenor de Baune på Vincennes.

Anders Nilsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.