Rapport från V75 på Jägersro 3 januari 2015

71

harry 60 raka

Harry Haythrow imponerade i gulddivisionen i sin 60:e raka start på V75.Foto av Burt Seeger

60 raka starter på V75.
Harry Haythrow imponerade när han dominerade gulddivisionen på Jägersro.
– Det här är en häst som mår mycket bra. Han är som en evighetsmaskin, konstaterade kusken Peter Untersteiner.

9 juli 2011 blev Harry Haytrow fyra i klass I på V75 hemma på Halmstadtravet. På lördagen gjorde den nioårige valacken sin 60:e raka start på V75 och han inledde 2015 på bästa sätt när han dominerade gulddivisionen från start till mål på Jägersro.
– Han axade underbart när bilen släppte, så det blev faktiskt aldrig någon strid. Han är lite lat och loj men det är bara bra. Han vann väldigt bekvämt och det var nog det lättaste loppet han vunnit någon gång tror jag, sa kusken Peter Untersteiner.
Harry Haytrow tränas av vännerna Johnny Johansson och Benno Karlsson i Ljungby. Travamatörerna var tagna i vinnarcirkeln på Jägersro.
– Jag trodde ett tag att det var slut. När veterinären upptäckte lite förändringar i halsen för andra gången, då sa jag att vi får inrikta oss på att det är slut. Jag var pessimistisk, men det är lite bättre att göra så får då blir man gladare sen istället om det går bra, sa Johnny Johansson.
– Det här var nästan lite extra skönt. Att komma tillbaka efter sina halsproblem. Det tar lite i en i dag, måste jag säga, sa Benno Karlsson.
Segern i gulddivisionen var värd 150 000 kronor. Sagohästen har därmed sprungit in nästan fyra miljoner kronor via tio segrar på 86 starter.
– Att prestera på denna nivå i tre-fyra år som han gör, det är ovanligt. Han är som en evighetsmaskin. Det är helt fantastisk, det är en undantagshäst. Han kan få en nyttig vinter för han är så startsnabb, pålitlig och travsäker. Det ser lovande ut, fortsatte Peter Untersteiner.
Peter Untersteiner blev dubbelsegrare och vann även med egentränade Da Vinci Boko
som fick luckan in på upploppet och fångade in Springover sista biten i V75-2.
– Jag sagt hela veckan att man inte ska nonchalera honom. I dag blev det idealiskt, konstaterade Peter Untersteiner.

Calvin Borel lysande
Calvin Borel
inledde V75-året lysande och vann V75-1 på topptiden 1.12,4 över medeldistans. Calvin Borel var lördagens största favorit på V75 och hemmahästen gjorde inte spelarna besvikna.
Den femårige hingsten gör lika ofta bort sig med galopp som han vinner, men det här var en dag då allt stämde. Conrad Lugauer tog det lugnt från start och körde på säkerhet. På första bortre långsidan tog han sedan sats från femte par utvändigt och 1 350 meter från mål satt favoriten i ledningen. Calvin Borel höll ett hårt jämnt tempo och den ende som kunde följa med var Quick Fix, men även han var chanslös.
– Banan var lite krävande och 1.12,4 i januari…det var en toppinsats. Nu får man bara hoppas han håller sig fräsch. Nu får jag verkligen säga att det här är den bästa häst jag tränat, sa Conrad Lugauer som ändå haft en häst som Olympiatravsvinnaren Copper Beech i stallet.

I övrigt noterade vi…
…att Johnny Takter inledde året på hemmabanan med ett äkta hattrick efter tre spetssegrar med V4-favoriterna Alchemilla Rich, The Divine Miss F. och Eagle Shot.
…att Joel Uhrberg kom först i mål i lärlingsloppet (V75-4) tillsammans med Young Farmer. Efter en snabb start blev det andra sedan tredje invändigt. När sedan kusken hittade fritt läge in på upploppet så var sexåringen som tränas av pappa Thomas Uhrberg starkast.
– Jag har saknar det här. Borta bra men hemma bäst. Svensk travsport är bäst, sa Joel Uhrberg som kommit tillbaks efter en sejour i USA.
…att måldomarmämnden tittade länge på en incident in mot upploppet i V75-5. Till slut valde en oenig nämnd att diskvalificera ettan i mål, favoriten Staro Hollywood och Johnny Takter, för trängning. Vinsten istället till Anders Svanstedt-tränade Barnoness Boko och Torbjörn Jansson.
– Ett domslut är ett domslut, men jag är besviken, sa Johnny Takter.
…att Åbyamatören Catharina Johansson hennes Calle Johansson var gladast på Jägersro sedan 20-oddsaren Youana skrällt i silverdivisionen tillsammans med Stefan Söderkvist. En härlig revansch efter startgaloppen på Vincennes i senaste starten.
– Då var det 143 mil hem… Nu väntar en champagne på kylning, sa Calle Johansson.
– Hur snabb är hon då? De hade glömt henne i tipsen. Trav, alltså, jublade Chatarina Johansson.
…att Lutfi Kolgjinis Maffioso Face imponerade stort från spets i V75-7 och kom hem på fina 1.12,6 över sprinterdistans efter att ha fått tufft tryck på sig under vägen.
– Han var ruggigt bra, han gick med skor i dag och det är ett stort minus för honom, sa segerkusken Adrian Kolgjini.
…att 66 vinnare med sju rätt på V75 belönades med 291 847 kronor. Sex rätt gav 2 102 kronor och fem rätt 146 kronor.

Föregående artikelV75 resultat lördag 3 januari 2015 från Jägersro
Nästa artikelChelsea Boko tvålade till fransoserna i Paris!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.