Ready Cash är tillbaka

189

cash

 

Ready Cash gör comeback. Frankrikes största fixstjärna startar i ett långlopp på Enghien på lördagen. Det ökar chanserna för alla travälskare att få se superhästen i Sverige i höst. – Jag vet att man gärna vill komma till Solvalla, säger Frankrikeexperten Anders Lindqvist.

På grund av sina årliga avelsbestyr har Ready Cash inte synts på tävlingsbanan sedan vintermeetinget på Vincennes. Senaste starten var andraplatsen i Prix de Paris 26 februari, en månad tidigare hade han försvarat sin titel i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique. Nu gör hästen ovanligt tidig comeback – i fjol återkom han inte förrän i mitten av oktober – något som talar för att vi kan få se superstjärnan i Sverige i höst, närmare bestämt i nyinstiftade UET-Trotting Masters på Solvalla 30 september. – Hästen var mycket fräschare när han gick till vila i år jämfört med i fjol och behövde bara ta det lugnt i en vecka då han kom till stuteriet. Sedan har han tränats hela tiden, därför kan han också börja starta tidigare, säger Anders Lindqvist som har god insyn hos ägaren Philippe Allaire som för en dryg vecka skickade tillbaka hästen till Thierry Duvaldestin, ansvarig tränare under tävlingssäsongerna.

50 kilo tyngre På lördagen sitter Duvaldestin själv i sulkyn vilket – tillsammans med att hästen ska tävla med skor och att uppgiften ser väldigt tuff ut med tillägg på några av Frankrikes formstarkaste hästar – talar för att det blir ett försiktigt upplägg. 25 meter framför startar exempelvis Texas Charm som varit något av sommarens häst med ett par oerhört imponerande segrar. – Jag vill att hästen ska få ett lopp i rygg, så att han inte blir hetsig, därför väljer jag att köra själv. Hästen är redo för comeback, men har långt till toppformen. Han är 50 kilo tyngre nu än då han tävlar under vintern, säger Duvaldestin till den franska tipstidningen bilto.fr där han också avslöjar att siktet efter helgen är inställt mot Belgiens största travlopp Grand Prix de Wallonie 12 augusti.
Till Solvalla med toppform? – Personligen tycker jag att Ready Cash tävlat bäst då han haft några extra kilon på sig, men att hästen ska gå ut och vinna direkt när han står med tillägg på sådana formhästar går inte att begära. Däremot siktar man på att ha hästen i toppform till hösten då jag vet att man gärna vill komma till Solvalla och Mastersfinalen, säger Anders Lindqvist. Lördagens lopp heter Prix de Buenos-Aires, har en samlad prissumma på över en miljon svenska kronor och körs över grunddistansen 4 125 meter. Ready Cash startar från 50 meters tillägg tillsammans med bland andra Quaker Jet, som i sin tur genrepar inför Hugo Åbergs Memorial på Jägersro 31 juli. Om Ready Cash slutar bland de sex främsta så innebär det att han passerar tre miljoner euro i insprungna pengar.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.