Redén: ”Skulle ha känts onödigt…”

137

Succétränaren Daniel Redén sprider gracerna i Årjäng på lördagen.

Personlige favoriten Delicious U.S. går ut i Stoeliten – elitloppstvåan Propulsion i huvudloppet Årjängs Stora Sprinterlopp.

– Jag vill inte matcha mina två mot varandra – det skulle ha känts väldigt onödigt i så fall.

Nyblivne proffset Daniel Redén känner att han måste dela på sig till helgen.

Många trodde att trippla världsrekordhållarinnan Delicious U.S. skulle starta i Årjängs Stora Sprinterlopp. I stället sköt Solvallatränaren in Propulsion från höger och anmälde honom till loppet med 600 000 kronor till vinnaren.

Delicious U.S. startar i Stoeliten (V75-1) på lördagen.

– Jag tyckte att det blev bra så här. Varför hålla på och matcha hästarna mot varandra, säger Daniel Redén.

Nu blir det full huggning ändå för Delicious U.S. menar han. Ett sjundespår bakom bilen i Stoeliten blev inte ”optimalt”. Motståndet på lördag utgörs bland annat av Veijo Heiskanens Stochampionats-vinnare Some Summit som drog innerspåret tillsammans med Björn Goop.

Delicious U.S. hade 13 raka segrar innan elitloppsförsöket på Solvalla där Örjan Kihlström valde att köra i spets mot franske Bold Eagle. Det blev för mycket för stoet.

I starten efter bollade Delicious U.S. med motståndet i ett lopp i Bollnäs och gav ett gott formbesked.

– Hon var bra senast och bör ha tagit loppet på ett bra sätt och bör gå framåt lite. Så det ser intressant ut på lördag tycker jag trots att spåret förstås kunde varit bättre. Vi fick ett åttonde med Propulsion och det är klart att jag inte är nöjd med det. Men tyvärr är det någon som ska ha de där spåren också. Vi får vi göra det bästa av situationen, säger Daniel Redén.

Snart karriärslut för Delicious

Trav-Sveriges drottning är inne på karriärens upplopp. Nästa år ska Delicious bli mamma är det meningen. Starten i V75-1 på lördag är alltså en av superstoets sista.

Man vet inte när man ska dra linan för tävlandet. Kanske gör hon sista loppet under senhösten?

– Hon är pigg och i fin form men har ju sin kroniska sjukdom och den lever hon med (magåkomma). Man kan aldrig riktigt veta när det blossar upp problem igen, det bara kommer ibland och då rättar vi oss efter det. Så med henne vill jag verkligen ta en dag i taget. Sedan har vi lyckats tygla den ganska bra så klart.

”Åttonde känns iskallt”

Årjängs Stora Sprinterlopp går som V75-7. Trots ett spår längst ut bakom bilen för Propulsion lär det bli favoritroll även i det loppet för Stall Zet, Daniel Redén och Örjan Kihlström.

Sexåringen tog sin andra raka seger i Norrbottens Stora Pris i mitten av juni, dit han kom efter en hyllad andraplats i Elitloppet.

– Om han är okej efter den här starten kommer han att gå till Hugo Åbergs nästa gång. Spår åtta är iskallt med en häst som inte är blixtrande snabb ut – det kan bli vad som helst från det där läget. Men han känns väldigt fin nu och vi får hoppas att han har lite tur under vägen. Jag har dock inga krav från spår åtta mot kvalificerat motstånd.

Vilken av konkurrenterna tycker du är mest ”kvalificerad” den här gången?

– Jag vet inte, jag tycker att det är ett jämnt lopp. Det är många fina hästar med. Vi är nöjda med honom som han varit på slutet och ändrar inget i utrustningen, barfota runt om igen. Även Delicious går som hon brukar.

Det ser ut att kunna bli en givande lördag i gröngräset i Årjäng.

– Nja, tror inte att det blir att sitta i gröngräset för mig. Men det blir i varje fall en spännande lördag i Årjäng.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet