Regnkaoset i Paris – hotar inte travfesten

35

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Travbanan Vincennes ligger högt på Plateau de Gravell och hotas inte av regnkaoset i Paris

TRAV23 januari 2018 15:13

Regnkaos just nu i Paris.

Men travbanan Vincennes ska inte vara hotad.

– Det som kan ställa till problem för de som kommer hit är att de kan tvingas stänga tunnelbanorna, säger Anders Lindqvist.

På söndag avgörs världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique på Vincennes i Paris.

Det svenska ”laget” med Propulsion och Readly Express i spetsen är starkare än på mycket länge, och trav-Sveriges andas optimism och många svenska travfans kommer bege sig till Frankrike, Paris och Vincennes.

Just nu råder det dock regnkaos i den franska huvudstaden, många promenadstråk har fått stänga, och floden Seine är översvämmad.

Men Frankrikeexperten Anders Lindqvist lämnar lugnande besked, någon fara för söndagens travfest på Vincennes är det inte.

”Har varit jobbigt”

– Det har regnat dubbelt så mycket som det brukar och det har regnat ett tag här, och det har varit jobbigt. Men, travbanan Vincennes ligger jättehögt på Plateau de Gravelle så varken där eller på Grossbois behöver vi bry oss om det här, säger Anders Lindqvist och fortsätter:
– Peppar, peppar så ska det regna i dag och under onsdagen, sedan har de lovat bra väder framåt helgen. Det som kan ställa till med problem för de som kommer hit är att det finns en risk att tunnelbanorna måste stänga för att de inte kan hålla undan allt vatten.

”Kommer hjälpa Bold Eagle”

Hur går snacket annars i Frankrike, nu när PdA-veckan är här?

– Att det som vanligt kommer bli ett jäkla lopp, men jag tror fortfarande väldigt mycket på Bold Eagle. Fem hästar från Sébastien Guaratos stall är ju knappast någon nackdel för Bold Eagle, de kommer ju inte vara i vägen för honom, säger Anders Lindqvist och fortsätter:
– De kommer inte knuffa på honom, och har de möjlighet så kommer de hjälpa Bold Eagle. Guarato är en så stor tränare så de kuskarna som kör Guaratos andra hästar i loppet vill ju fortsätta köra åt honom. Där kommer Björn Goop som ensam varg med Readly Express inte få någon hjälp.

Svenske stjärntränaren Daniel Redén har tre hästar med i loppet, men Lindqvist tror de kommer få problem att ”hjälpa varandra” på samma sätt som Guaratos kvintett.

– Redén har ju satt två orutinerade Vincennes-kuskar i form av Daniel Olsson på Wild Honey och Göran Antonsen på Lionel, Antonsen kommer ju dessutom köra sin egen häst och lär ju inte ta hänsyn till Propulsion. Olsson kommer nog om han har möjlighet att inte vara i vägen för Propulsion, men han har nog en för liten häst för att kunna hjälpa till.

”Överlägsna när det väl kommer till kritan”

Har fransmännen respekt för de svenska hästarna?

– Ja, man har respekt för dom, men det har ju hänt förut att vi har haft bra framgångar i exempelvis Prix de Belgique, ett år tog vi väl de fyra främsta placeringarna där, men sedan när det väl kommer till kritan så är fransmännen överlägsna ändå. Fransmännen toppar ju sällan sina hästar, Prix de Belgique är mycket preparé från franskt håll, och jag tror inte vi såg en formtoppad Bold Eagle senast, däremot provade de ju en annan skoning på honom och jag tyckte han såg ömfotad ut efter loppet och jag tror det blev misslyckat.

Du tror mycket lutar åt fransk seger i Prix d´Amérique?

– Ja, säger Anders Lindqvist.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Anders Lindqvist, boende i Paris

23 januari 2018 15:13

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.