Reijo Liljendahl inför V75

29

image

Hallå där… 
…Reijo Liljendahl som har tre hästar till start under V75-omgången på Mantorp.

 Om vi börjar med 4 Aristocat Boko (V75-1) som gör gulddebut den här gången. Hur är läget med hästen för dagen?
– Allting verkar bra med honom och han har tränat helt normalt. Han hoppade senast i Örebro då det blev en tempoökning till slut, men han fick ändå ett lopp i kroppen och tränar som sagt fint.
Hur tror du att han matchar dessa hästarna?
– Jag är lite dåligt påläst kring vad han möter, men distansen passar perfekt. Blir det högt tempo på tillställningen kan han nog sluta i främre träffen. Örjan har inte kört hästen på länge och jag hoppas det ger lite effekt.
11 Top Of The World (V75-3) ser ut att bli hårt betrodd trots bakspår över kort distans i lärlingslopp där Nicklas Westerholm kör. Vad tror du kring uppgiften?
– Hästen är bra, riktigt bra form är det på den kanten. Läget är däremot sämsta tänkbara och när det gäller lärlingslopp och kort distans är det väl så att alla tror på chans. Det kommer bli en besvärlig uppgift för Nicklas.
Hur ser det ut på träningsfronten för hans del?
– Han känns fin som tusan i jobben och formen är på topp, men som sagt. Det är tufft att vinna, men osvuret är bäst. Han kan vara med där framme, men det krävs tur.
5 Tjacko Zaz i avdelning fem då. Hur verkar det där?
– Han är bra, hästen tränar bra för dagen. Läget är intressant och jag tror det är vår bästa chans i omgången.
Blir det några ändringar på någon av dina hästar?
– Aristocat Boko är tvungen att gå med skor, det tror jag är första gången i min regi. Sedan kommer Tjacko Zaz tävla med urryckare för första gången. Det har vi testat hemma och det funkade väl. Det kommer nog ge bra effekt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.