Rekordstöd till parasporten

36

rekordstöd till parasporten

ATG® och Sveriges Paralympiska Kommitté har samarbetat framgångsrikt i 27 år.
I samband med V75® och Paralympiatravet på Åby under lördagen stod det klart att årets ekonomiska stöd till parasporten blir rekordhöga 2 191 696 kronor.
– Det här gör verkligen skillnad för oss och ökar bland annat möjligheterna för våra paralympier att förbereda sig på bästa sätt inför kommande spel, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Sveriges Paralympiska Kommitté.

Sedan starten (1995) av samarbetet mellan ATG® och Sveriges Paralympiska Kommitté har 151 medaljer bärgats, varav 15 kommit i de två senaste spelen som avgjordes i Tokyo 2021 och Peking 2022.
– På ATG är vi oerhört stolta över vår roll som huvudsponsor och det nära samarbetet med parasporten. Vi vet att pengarna och engagemanget verkligen gör skillnad i både elit- och breddsatsningar, säger Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG.
Många paralympiska medaljörer fanns bland de idrottare som var på plats på Åbytravet och förgyllde tävlingarna under lördagen. Tillsammans med publiken på Åbytravet fick de se Who’s Who och Örjan Kihlström vinna Paralympiatravet och förstapriset på 1,5 miljoner kronor.

Föregående artikelInför V75: Iznogoud Am – en stor utmanare
Nästa artikelAllsvenska kuskligan: Stark vecka av Kihlström

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.