Resultat GS75: Fortsatt obesegrad efter åttonde starten

33

gs75® fortsatt obesegrad efter åttonde starten

Winterburn vet inte hur det känns att förlora.
På söndagen tog femåringen sin åttonde raka seger när han gick ut på GS75®.
– Jag hoppas att han kan komma ut med tio raka på V75®, sa kusken Magnus A Djuse.

Winterburn tycks vara omöjlig att stoppa. Han har vunnit från ledningen och bakifrån, till och med när han galopperade bort 30 meter i starten blev det till slut överlägsen triumf. Söndagens framträdande på Romme var inget undantag. Från tredje par utvändigt stegade Winterburn runt motståndet och med klippande öron avgjorde han till mycket enkel triumf.
– Det är så klart svårt att säga hur bra han är, så säger man ju alltid, men jag kan inte sticka under stolen med att det känns som en riktigt bra häst, sa Magnus A Djuse.
Tränar hästen gör storebror Mattias Djuse och han var av förklarliga skäl också nöjd med häst och kusk.
– Det är häftigt när de bara vinner och vinner. Han fick ett jättefint lopp i dag men han såg också ut att vinna på ett bra sätt, sa Solvallatränaren.

Jättespurt till andra raka
Fyraårige Even Younger ser ut att gå en fin säsong till mötes. Nu tog han andra raka via en flygande avslutning efter en småstrulig resa.
– Som han har skött det hittills i år får man så klart upp hoppet. I dag blev vi hängande och han blev lite väl peppad, han ville springa på och det var inte lätt att få ner honom. Sedan klättrade han i vagnarna 700-800 kvar men det redde han också ut. Det känns som att det kan bli något om han får vara frisk och fräsch, sa Pasi Aikio som själv skötte tömmarna.
Checklist levererade också en stark spurt i händerna på Emilia Leo och spelad på blott fem procent gav han utdelningen på GS75 en skjuts.
– Gud vad han har tjänat ihop till det här! Jag älskar honom så mycket och Emilia kör honom så perfekt, bubblade hästens segerrusiga tränare Linn Andersson.

65 992 för sju rätt
Joakim Elfvings Toscana Southwind spelades till stor favorit och understödd av Magnus A Djuse imponerade hästen när hon från jumboposition rundade fältet under slutrundan.
Magnus A Djuse tog en tredje seger när han satte dit Electrical Storm åt brorsan Mattias och då Sandra Lissels Odin O.K. skrällde tillsammans med Claes Eskilsson och Nathalie Bloms Björlifanner också vann inom ramen för GS75 delade sju rätt ut 65 992 kronor. Sex rätt betalade 538 kronor och fem rätt 56 kronor.

Föregående artikelInför GS75: ”Träna hästar är det bästa jag har gjort”
Nästa artikelAllsvenska kuskligan: Magnus A Djuse veckans klättrare

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.