Resultat och kommentarer V86 2014-02-05

352

melander_v86

Utvandrade lärlingen Marcus M Melander hann bara vara hemma i Sverige i ett dygn innan han fick segerdefilera på Solvalla.
Men konkurrenterna behöver inte bli nervösa.
Ynglingen återvänder snart till USA.
– Jag är bara hemma för att fixa papper så att jag kan åka tillbaka och jobba.
Solvallalärlingen Marcus M Melander, 21, satsar på en karriär i USA. Ett tiotal lopp har det blivit på amerikansk mark såhär långt och som bäst har det blivit en andraplats. Första segern efter flytten för tre månader sedan kom istället när han nu gästspelade hemma på Solvalla.
– Jag hoppas inte att jag blir kvar i Sverige speciellt länge. Jag är hemma för att få ordning på pappren så att jag kan åka tillbaka och jobba, och det hoppas jag går fort, berättade han efter att resolut ha kört till ledningen i V86-3 med Stefan Melander-tränade Cutting Edge, som trots närgången uppvaktning av omgångens största favorit, Corleone Shark, höll undan.
– Det här känns fantastiskt bra! Det är alltid kul att vinna och det har jag inte lyckats göra i USA än så det här var kul. Hästen var lite för pigg för att jag ska vara helt nöjd med honom men det gick bra, vi vann ju!

Fuzz en vinnare efter operation
Svårt cancersjuke Tommy Hanné var tillbaka i sulkyn efter ett månadslångt uppehåll och tillsammans med egentränade Fuzz tog han en överlägsen seger från ledningen i V86-5.
– Det är en hygglig dag i dag, annars hade jag inte kunnat köra. Luften är lite för fuktig, det gör att jag får svårt att få luft, men det är okej, sa Solvallalegendaren.
Segern var Fuzz tredje sedan mitten av december.
– Han är halsopererad och efter det har det lossnat, klargjorde Li Hanné, som driver tränarrörelsen tillsammans med pappa Tommy.

Seg dam överraskade
I V86-1 serverades Reijo Liljendahls Deal Or No Deal ett fint lopp i andra par utvändigt men när attackerna kom bakifrån valde körande Ulf Ohlsson att sitta kvar. Hästen hade emellertid mer att ge och när hon fick fritt spurtutrymme avgjorde hon till säker seger.
– Jag trodde aldrig att vi skulle vinna det här loppet, hon kändes seg hela vägen, men nu står vi här ändå, konstaterade Ulf Ohlsson, som i segerintervjun passade på att varna för Jan-Olov Perssons Tand Tuff.
Trots varningen betalade hästen nästan 15 gånger pengarna när han med liten marginal skar mållinjen som etta i V86-4.

Sjunnesson med egen uppfödning
Jörgen Sjunnesson är mest känd som en skicklig kusk. Men han föder också upp hästar i liten skala. 2009 födde han upp en häst och den fick namnet Indian Shore. Det var också namnet som ropades ut i högtalarna efter V86-2.
– Nu när han har skött sig under en längre period börjar också resultaten komma, sa Sjunnesson som höll undan från ledningen med den Ola Karlsson-tränade hästen.

Jackpot nästa onsdag
Hans Nilsson-tränade Super Gany tog hem V86-6 tillsammans med Björn Goop, i V86-7 drog Ville Nisonens Mad Image det längsta strået i Thomas Dalborgs händer och avslutningsvis ledde Per K Erikssons Livacious Lindy från start till mål i V86-8 med Jennifer Tillman i sulkyn. Inget system V86-lyckades pricka in samtliga vinnare och därmed går åttarättspotten vidare till nästa onsdag. Då kan en ensam jackpotvinnare bli storleksordningen tio miljoner kronor rikare.

Ola Johansson

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel14:e raka för norska Superstoet
Nästa artikelTravtips med Nästagångare 6-11 februari 2014