Resultat V75 Eskilstuna 29 juni

243

resultat_v75_eskilstuna_29_juni

En oslagbar kung och en nykorad drottning.
Rolling Stones och Mellby Briolett tog hem E3-finalerna på Sundbyholmstravet.
– Så mycket bättre än så här kan inte livet bli, sade dagens kusk Johan Untersteiner.
Sju raka segrar och 1,34 miljoner kronor på kontot efter tre månaders tävlande.
Få om ens någon svenskfödd travare har fått en sådan flygande start på karriären som Stefan Hultmans Rolling Stones.
E3-finalen var den särklassigt största uppgiften hittills och skulle bli det stora eldprovet, men det slutade precis lika odramatiskt som vanligt.
– Det är klart att han fick ledningen och att det underlättade, men det beror på att han är så komplett. Att vara reglerbar och kvick är också en egenskap och han visade redan under elitloppshelgen att han bara kliver iväg själv bakom bilen, förklarade Örjan Kihlström som satt still medan Rolling Stones brisade till spets på några steg.
Det enda lilla orosmolnet kom på sista långsidan då utvändige Harmi’s Frido gick i närkamp och Rolling Stones såg till att rumpla till något, men snart var utmaningen avfärdad och sista biten hade favoriten råd att slå av på takten.
– Visst blev han lite flegmatisk i sin ensamhet, men det känns att det finns krafter kvar. Han har vunnit alla sina lopp utan att vara bottnad. Hästen rör sig jättefint och gör allting rätt, så här långt har jag inte sett några svagheter hos honom. Det är en underbar individ, berömde segerkusken vidare.
Uppfödaren Margareta Wallenius-Kleberg från Menhammar Stuteri strålade också av lycka och stack inte under stol med att hon hoppas ha fått fram en arvtagare till sina tidigare superstjärnor.
– Det här blir bara roligare och roligare. Det pirrar lika mycket i magen varje gång, det är något som aldrig går över. Att först få fram From Above, sedan Maharajah och nu den här är helt underbart. Det är bara att vara tacksam och ödmjuk över att man får vara med om det.

”Kommer att bli ett av Sveriges bästa ston”

Annars tillhörde dagen Johan Untersteiner som inte bara körde in mest pengar utan även var den som nästan ensam såg till att utdelningen drog i höjden.
– Det här är min andra hemmabana, jag är här varje tävlingsdag och att få komma hit och vinna en E3-final, så mycket bättre än så här kan inte livet bli, jublade Untersteiner efter E3-finalen för ston – loppet som på förhand mest handlat om duellen mellan kulldrottningen Denim Boko och obesegrade superlöftet D’One.
Scenariot blev precis det väntade med favoritduon längst fram, men utgången var inte lika lätt att förutspå.
Denim Boko kastade ankar vid ingången till upploppet och D’One var märkt av den tuffa resan. Men tränaren Roger Walmann kunde till sin förtjusning skåda att hästen som kom visslande längst ut i banan och spräckte D’Ones segerrad var stallkamraten Mellby Briolett.
– På ett sätt kändes det skönt att hon hade elftespår, då kunde vi satsa utan att ha något att förlora, sade Roger Walmann och hänvisade till att han ryckt av hästen alla skor och satt på jänkarvagn för första gången.
– Jag är inte förvånad alls. Jag har inte tyckt att hon var så långt efter D’One som spelare och tidningar. Det här blir den väldigt fin häst på sikt. Hon kommer att bli ett av Sverige bästa ston, det är det ingen tvekan om bara hon får vara frisk, fortsatte Walmann.
Även bakom denna E3-vinnare döljer sig en av landets mest trogna och hårdast satsande travprofiler, Rune Andersson.
– Det här var nog den största segern jag haft de senaste 20 åren, speciellt för att det handlar om en egen uppfödning, berättade ägaren till Mellby Gård.

Samma skrällrecept
För Untersteiner var det emellertid bara första halvan av en sällsynt skrälldubbel. Knappa halvtimmen senare tog han skalpen på självaste Nahar sedan Deuxieme Picsous närmast exploderat efter sen lucka och överrumplat elitloppsvinnaren, som såg ut att ha allting klart efter tidig ledning.
– Att det ska ta 53 starter innan hjärnan börjar fungera. Jag har inte haft någon lycka med barfotakörning och alltid sagt att det varit överreklamerat, men nu slog han ju några bra pållar, skojade tränare Johan Lejon som använde samma segerformel; av med alla skor och på med jänkarvagn för första gången i karriären.
Efter dessa smällar var V75-värdet uppe i 8 880 kronor efter tre avdelningar, trots att storfavoriten Rocky Winner kämpat sig till seger i V75-prologen.
Det följdes upp av två spetstriumfer för Time Machine och Sahara Fairytale innan No Deal avslutade den högklassiga omgången och fastställde utdelningen för sju rätt till 356 939 kronor.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTimoko snabbast i Paris
Nästa artikelNästagångare 30/6-2/7

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.