Resultat V75 Halmstad 6 juli 2013

270

resultat_v75_halmstad_6_juli_2013

Torsdagens galopp i Sprintermästaren svider än.
Men Reijo Liljendahl hann ta revansch innan han lämnade travfesten i Halmstad.
I V75-spelets gulddivision utklassade hans nyförvärv Monster Drive konkurrenterna på banrekord.
– Det har krånglat de här dagarna så det klart att det här värmer lite extra, sa Solvallatränaren, som senare kunde konstatera att hans häst bidragit till att två vinnande V75-system belönades med över tio miljoner kronor vardera.
Reijo Liljendahl har efter många år som försteman hos Stig H Johansson rivstartat sin egen tränarrörelse. Men de inledande dagarna under trippeltravet i Halmstad gick i moll. I Sprintermästarens final galopperade hans Alfaz del Pi när han skulle sätta in slutstöten och fredagens facit blev två galopper. På tävlingarnas tredje och avslutande dag var emellertid revanschens stund kommen. Framför en publik på 14 412 personer gjorde hans Monster Drive en av de svettigaste prestationer som skådats på Halmstadtravet. Från fjärde par utvändigt, via en slutkurva i fjärdespår, flög den sjuårige hingsten förbi det högklassiga motståndet till överlägsen viktoria. Segertiden 1.11,1 över 2 140 meter med autostart är en putsning av banrekordet med tre tiondelar.
– Jag tycker ändå att vi kom ganska bra på det och att det var rejäl körning gynnade så klart mig, men hästen var bra, konstaterade kusken Björn Goop.
Monster Drive kom i Reijo Liljdendahls träning i slutet av maj och även om hästen gjort många fina insatser tidigare är det inget snack om att han nu höjt sig ytterligare ett snäpp.
– Jag sliter hårt och försöker hålla både mig själv och hästarna i trim. Personalen jobbar hårt och vi drar alla åt samma håll och försöker göra det bästa för djuren, sa Reijo Liljendahl, vars resultat sedan han blev egen tränare i våras är sju segrar på 27 starter.

Goop till Tylösand
Björn Goop fortsatte på den inslagna vägen och styrde även en egentränad duo först över mållinjen – Queen’s Delight i Klass II och Ed Rapide i klass I.
– Det här kommer jag att fira ute på Tylösand, meddelade toppkusken.

För övrigt noterades att…
…Oskar Kylin-Blom satte dit dunderskrällen Lady Lee i Wången Cups final. Hästen, som tränas av Kerstin Hell, gav 105 gånger pengarna på vinnarspelet och var den starkast bidragande orsaken till att utdelningen för sju rätt på V75-spelet rusade upp till hisnande 9 992 748 kronor.
…tidigare något veke Democrat har blivit en riktig krigare i regi Catarina Lundström. 200 meter från mål i silverdivisionen såg det kritiskt ut men då kontrade han till solklar triumf tillsammans med Per Lennartsson.
…Åke Svanstedt har en mycket lovande treåring i Mad Neo. Via en vass spurt tog hästen sin tredje seger i fjärde starten.
…stämningen var på topp bland de över 14 000 personerna i publiken. Det såg högsommarvärme, högklassig sport och iskalla öl till.
…hedershästen Harry Haythrow fortsätter att leverera. I sin 42:a raka start i V75 avslutade han mycket starkt till andraplatsen i gulddivisionen.
…Örjan Kihlström kunde luta sig tillbaka och njuta av solen över upploppet efter att Robert Berghs Le Mat sköljt över motståndet bronsdivisionens slutkurva.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Halmstad 6/7-2013
Nästa artikelHallå där, Sören Lennartsson…