Resultat V75 Rättvik 2 augusti 2014

152

poker kronos,jpg

Under lördagen Sommartravets Turné avslutades på Rättvikstravet.
Höjdpunkten var Sommartravets Final med 300 000 kr som blev ett fartfyllt lopp med hästar i alla spår under slutvarvet.
När krutröken lagt sig stod Poker Kronos som segrare med Torbjörn Jansson i sulkyn.
– Han avgjorde ganska säkert sista biten, sa segerkusken.

Sommartravets Final kördes i ett högt tempo hela vägen. Venkatesh och Örjan Kihlström tog hand om ledningen och drog i 1.12-tempo första varvet. Då fick de Poker Kronos uppe på utsidan. Bakifrån attackerade tilläggshästarna, bland annat streckfavoriten Nahar som stundtals var ute i femtespår. På upploppet kunde dock Poker Kronos koppla greppet och segra på 1.12,9v/2140m.
– Han var lite stökig i starterna, men tog sig samman. Jag blev tvungen att gå på redan 1200 meter kvar, vilket kändes förtidigt. Runt sista sväng kunde jag krypa ner i rygg på Örjan Kihlström och han avgjorde ganska säkert sista biten, sammanfattade Torbjörn Jansson i loppet.

”Erfarenhet och inte bli nervös”
Torbjörn Jansson var såklart nöjd i vinnarcirkeln. Han beskrev framgångsreceptet för Rättvikspubliken.
– Det här är en bransch där man klarar sig bra på erfarenhet och att man inte blir nervös.
Poker Kronos tränas av Robert Bergh som själv tog tredjeplatsen med Nahar som svarade för en mycket svettig prestation. Trots att han fick vida spår under vägen kom han i mål på fina 1.11,7v/2180m. Noterbart är att det svenska rekordet på distansen är 1.12,7, men för att det ska räknas som svenskt rekord måste man också vara först i mål.

Nytt banrekord
I V75-inledningen segrade storfavoriten B.B.S.Sugarlight på nya banrekordet, 1.09,9a/1640m. Peter Untersteiner kunde inte hålla ledningen från innerspåret, men han kunde ta sig ut och överta ledningen. Det var en pigg häst som öppnade varvet på 1.09. Favoriten hade inga problem att behålla ledningen in i mål.
– Idag blev det lite dramatik, eftersom vi blev av med ledningen. Jag kom smidigt ut i andraspår och sen kunde vi glida fram. Han var lite för vass idag med det halvstängda huvudlaget och ville tävla för mycket, berättade Peter Untersteiner efter loppet.
Peter Untersteiner som dessutom även vann den andra avdelningen från ledningen. Här segrade han med egentränade Maxmillian Trotter.

Beer Summit vann Ego Boys Minne
Det blev ganska odramatiskt i Ego Boys Minne när streckfavoriten Beer Summit kunde ta hand om ledningen, samtidigt som hemmahästen On Track Piraten galopperade när bilen släppte fältet. Ulf Ohlsson fick bestämma tempot i ledningen och kunde vinna på 1.11,1a/1640m.
Även Ulf Ohlsson tog en dubbel när han lite turligt hittade de rätta luckorna på upploppet med Nakoda Goj.

Norskt i Siljansloppet
De norska gästerna tog för sig väl i Siljansloppet för kallblod. Pave Loma ledde hela vägen och vann lätt tillsammans med Ulf Eriksson. Örjan Kihlström fick nöja sig med en andraplats bakom favoriten Rokne Eld, men fick snabbt revansch genom Roger Walmann-tränade Curtsy Hanover som spurtade till seger i Bronsdivisionen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat lördag 2 augusti 2014 från Rättvik
Nästa artikelHistoriska Hambo-takter

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.