Resultat V86 11 juni 2014 – En häst utöver det vanliga

188

image-33

Två starter.
Två segrar.
Fjolårets Hambletonian-trea Corky är obesegrad på svensk mark – och den amerikanske hingsten imponerar.
– Det är en topphäst, en häst utöver det vanliga, sa kusken Erik Adielsson.

Onsdagens V86-omgång höll hög sportslig klass och bäst av alla var Jimmy Takters amerikanske racer Corky som följde upp segern senast i Fyraåringseliten under elitloppshelgen men en ny imponerade insats mot jämnåriga konkurrenter.
Erik Adielsson tog enkelt hand om ledningen och väl i spets såg Corky härligt löpsugen ut och trots ovanan med medeldistans kom fyraåringen i mål på tangerat svenskt rekord för fyraåriga utländska hingstar och valacker. Segertiden blev mycket fina 1.11,6 över distansen 2140 meter, autostart.
– Han hade gått ett par tiondelar fortare om det varit kris. Det var en fröjd. Han var fantastiskt fin att köra. Han lyssnar precis på det du vill och rör sig fint, sa en mycket imponerad Erik Adielsson.
Corky tillhör de bäst i sin kull i USA och var i fjol trea i världens största treåringslopp Hambletonian. Nu gjorde hästen tredje starten på den här sidan Atlanten och efter ett fjärdepris på Charlottenlund i Europadebuten ståtar han nu med två imponerande segrar på Solvalla.

Acriter imponerade
En annan häst som imponerade i sommarvärmen på Solvalla var Acriter i V86-4. Jörgen Westholm kom igenom direkt från sitt bakspår och från positionen utvändigt ledaren dominerade sedan Acriter på topptiden 1.12,3 över distansen 2140 meter, autostart.
– Fantastiskt bra. Det ser bra ut för framtiden. Men jag är inte förvånad, det här är en riktigt bra häst, sa Rommetränaren.
Jägersro bjöd precis som Solvalla på ett läckert fyraåringslopp. Formkusken Adrian Kolgjini tog ett initiativ i V86-1 och forcerade Archangel Face till ledningen efter ett varv och gav samtidigt ”Svarte-Petter” till Veijo Heiskanen och Amazing Man, som därmed tvingades gå utvändigt utan rygg resten av loppet. Amazing Man var tapper utvändigt ledaren men Archangel Face höll undan efter en upploppsduell i publikens smak.

Favoritsegrar
V86-2 var ett sprinterlopp och favoriten Democrat tog lika väntat som enkelt hand om tillsammans med Daniel Olsson. Väl i spets visade Democrat fin inställning och höll undan före Chapeau, som också förtjänade bra betyg som tvåa efter ett tidigt avancemang fram utvändigt ledaren.
– Jag ville bara hålla honom på humör. Tycker han det är kul gör han det bra, sa segerkusken Daniel Olsson.
I V86-3 blev det också favoritsseger och holländskan Delphine Flevo visade mycket fin inställning när hon trots en resa utvändigt utan rygg noterades för femte raka segern tillsammans med Rick Ebbinge.
Efter fyra andraplatser i rad fick Trust Launcher en fullträff i V86-5 och sexåringen svarade för en mycket effektiv slutsväng där han ställde konkurrenterna schackmatt tillsammans med Peter Untersteiner.

Favoriten försvann före loppet
I V86-7 blev det en bekväm spetsseger för Nicklas Dyrberg-tränade Zinedine Bob och Stefan Söderqvist. Snacket före och efter loppet handlade dock om favoriten American Idol, med fem raka segrar, som ströks kort före start på grund av dåliga banförhållanden. Jägersros bana hade problem efter ett intensivt regnande.
Även Solvalla drabbades av en annorlunda strykning då Monas Invercote i V86-8 helt enkelt inte klarade av att se Solvallas nya stora bildskärm på bortre långsidan.
V86-avslutningen blev sedan en uppvisning av Reijo Liljendahl italienska nyförvärv Pleasure Kronos. Torbjörn Jansson körde till ledningen efter 600 meter och när han sedan manade på det femåriga stoet i sista svängen så var det tack och hej till konkurrenterna.
– Det var en kalasfin häst. Hon rör sig väldigt lätt och elegant, sa segerkusken.
Utdelningen på åtta rätt på V86 stannade vid 3 579 kronor. Sju rätt gav 61 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.