Resultat V86: Fartfest i Tingsryd

235

image

Perfekta förutsättningar och en hägrande miljonbonus borgade för fartfest när V86 gästspelade på milebanan i Tingsryd på onsdagen.
Och fartfest blev det.
Hästarna sänkte sina rekord på löpande band och snabbast under kvällen var Obi Wan i sin jakt på världsrekordbonusen.
Solvalla återhämtar sig efter elitloppshelgen och istället avgjordes veckans V86-omgång på Sveriges enda milebana i Tingsryd. Kvällens huvudnummer var ”Världsrekordförsöket” där en bonus på en miljon kronor utlovades till den häst som lyckades avverka ett varv på den 1 609 meter långa banan under gällande världsrekordet 1.08,5. Det gick undan kvällen igenom och sju av V86-vinnarna sänkte sina rekord. Även världsrekordförsöket blev en rafflande uppgörelse med tuff körning från start. Italienska toppstoet Linda di Casei brakade till ledningen och den första quartern (402 meter) avverkades på kilometertiden 1.07,7, den andra på 1.11,4 och den tredje på 1.09,8. Men någon miljonbonus betalades inte ut till vinnaren Obi Wan. Han buntade enkelt ihop motståndet via en blixtrande avslutning från rygg på ledaren men när han skar mållinjen visade klockan 1.09,9 (tangerat banrekord) och därmed fick han nöja sig med förstapriset på 100 000 kronor. Det var tionde gången som hästens tränare Flemming Jensen gav Jörgen Sjunnesson förtroendet i sulkyn och segern var ekipagets sjätte.
– Det är lätt att ta stora ord i sin mun när man har vunnit men hästen är bra, det är det ingen tvekan om. Han vann väldigt enkelt med tussarna kvar i öronen och full fart över mål. Flemming gör ett fantastiskt jobb och har hästen i toppskick. Att han kan gå ut efter vila och vinna på en sådan tid vittnar om det, sa Jörgen Sjunnesson.

Imponerande italienska
Italienaren Alessandro Gocciadoro, med filial i Danmark, har fint snurr på stallet och med V86-omgångens tyngsta favorit Priscilla Spin gjorde han ingen besviken. Från ledningen utklassade det fyraåriga stoet sina konkurrenter när hon avverkade de 1 609 meterna på 1.11,9.

Trevlig bonus för Uhrberg
Tomas Malmqvist har en lovande treåring i Limited Edition. Från innerspår tog han hand om ledningen, fångade upp favoriten New Moon Face utvändigt om sig och pinnade undan till solklar triumf.
– Det var en bonus att få köra den här, sa kusken Thomas Uhrberg som fick hoppa upp i sulkyn istället för Jorma Kontio.
– Han klev iväg bra och låg fint i handen hela vägen. En jättebra, stark och fin häst.

Elit Håleryd efter smörresa
Elit Håleryd har härdats i V75 hela vintern och våren och när han nu fick en perfekt resa blev det seger. I sista sväng uppenbarade sig luckan från tredje par invändigt och via en virvlande avslutning avgjorde femåringen i god tid före mållinjen.
– Tussarna var kvar i öronen och 1.11,5 är ett prydligt rekord, sa Peter Untersteiner.
Kvällens V75-försök i klass II vanns av Fredrik Perssons Skogans Avec och övriga V86-lopp vanns av Tommy Zackrissons Staro Bobcat, Carl-Otto Göranssons Wiss Shadow (Peter Ingves) och Niklas Robertssons Donttellmeanymore (Kim Eriksson).
Någon miljonbonus delades inte ut till de aktiva men många spelare fick ett rejält tillskott i plånboken. Åtta rätt på V86-spelet delade ut 53 099 kronor, sju rätt betalade 324 och för sex rätt fick man 29.

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.