Resultat V86: Träningsrunda inför Kriteriet

224

djali_boko

Han travade inte som bäst.
Ändå blev det enkel seger för Djali Boko.
Per Nordströms talang är ett namn att lägga på minnet inför årets stora treåringslopp.
Tränaren Per Nordström hymlar inte med årets stora mål för Djali Boko – det är Svenskt Travkriterium på Solvalla i höst.
På onsdagen gjorde man långresan från Skåne för andra gången i år.
– Det är därför vi är här och tränar lite grann inför höstens äventyr, sa Per Nordström.
Vid senaste besöket var Djali Boko hetsig med helstängt huvudlag och gjorde bort sig med galopp. Nu hade Per Nordström ändat till ett öppet huvudlag och den treårige hingsten uppträdde betydligt mer harmoniskt.
När startbilen släppte fältet var Djali Boko snabb från sitt andraspår men blev tufft utmanad av finske gästen Elvis Duo in mot första kurvan. Men Djalai Boko vann den duellen och resten av loppet hade Per Nordström full kontroll även om travet inte stämde för talangen som var storfavorit på V86-spelet.
– Jag är inte hundraprocentigt nöjd för han gnagde fast lite i höger töm. Av någon anledning har han uppträtt lite stressat här.
– Men det är unghästar och det är lite upp och lite ner. Det är unga växande individer som är mjuka i skelettet och kan ha lite småkänningar. Vi kommer att kolla upp honom nu innan vi startar honom nästa gång, sa Per Nordström.
Jägersrotränaren fick även svara på dagsstatusen Denim Boko, kulletta i fjol.
– Hon mår alldeles utmärkt. Hon tränar på för fullt och sänker sakta i tiderna och det känns riktigt bra. Hon startar i april-maj någon gång.

Kaxig i andra raka
V86-7 hade samlat ett namnkunnigt startfält med hästar som Iceland, Oracle, Prince Tagg med flera. Men den som stal showen var Shaq Is Back som såg hur kaxig ut som helst i andra raka spetssegern. Tränaren och kusken Daniel Redén sken som en sol i vinnarcirkeln när har han pratade om den sexårige hingsten.
– Jag vet inte vad som har hänt, han har börjat betäcka hemma och han är som en ung liten pojke. Han har hittat andra saker att tänka på än att tycka att det är tråkigt att kuta. Han har aldrig kämpat så här. I dag var han som en tjur att hålla i. Han har varit lite blyg den här hästen men nu har han funnit sig själv. Det ser bra ut, minst sagt, sa Daniel Redén.

Skräll i V86-1
En fin stark prestation fick vi se i V86-1 där Salsa Knight skrällde efter ett perfekt lopp med draghjälp fram till upploppet och han klev undan på utmärkta 1.13,5 över medeldistans, autostart. Storfavoriten New York U.S. hade inte en chans att stå emot och fick till slut nöja sig med tredjepriset, slagen även av tappre Rocket Zet.
Jorma Kontio satt i sulkyn bakom vinnande 10,77-oddsaren, som tränas av Timo Nurmos.

I övrigt noterade vi…
…att Fredrik B Larsson körde ett väl avvägt lopp i V86-2 när han lotsade Insert Sock till tredje årssegern. 700 meter från mål tog han sats och sexåringen svarade för ett gediget dagsverk.
…att Juha Siirtonen ersatte Risto Airaksinen på bästa sätt bakom Ginger Belle som ledde varje meter av V86-3.
– Hon är jätteenkel att köra. Hon vill tävla och vinna, kommenterade segerkusken.
Här ströks favoriten Motivated Hanover kort före start.
…att Nice And Easy gjorde allt grovjobb själv när hon drog tåget i tredjespår dryga varvet från mål i V86-4. Caddie Geisha utmanade rejält över upploppet men när Kaj Widell ryckte huvan på Nice And Easy 80 meter före mål sträckte hon på sig och vann säkert.
– Det var bara att ställa på i tredjespår och sedan segerdefilera. Jag kände redan i värmningen att hon var bra i dag, sa Kaj Widell som även berömde Magnus Lillieborgs tränarjobb.
…att Erik Adielsson hade lite flyt med 20-oddsaren Vulcan Brick i V86-6 när det löste sig perfekt från instängt läge i tredje utvändigt genom sista sväng. Luckan kom 300 kvar och den Stig H Johansson-tränade femåringen kunde speeda till första årssegern.
…att Stefan Hultman-tränade Oolong har en löpskalle av bästa märke. Trots att han inte såg ut som en vinnare någon gång i V86-avslutningen fick han nosen först i händerna på Örjan Kihlström och snuvade Nortre Crown på målfoto.
– Han är alltid knölig men han gör alltid sitt jobb ändå, sa Örjan Kihlström.
…att 17 system med åtta rätt vann 285 995 kronor. Sju rätt gav 1 531 kronor och sex rätt 94 kronor.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEn världsnyhet när V75 Direkt flyttar ut till banan
Nästa artikelV75 Jägersro 23/3.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.