Revansch för Mosaique Face

19

mosaique

I fjol fick han nöja sig med andraplatsen efter en heroisk prestation.
I år räckte det hela vägen.
Mosaique Face ledde Masters-finalen i Belgiska Mons från start till mål.
– Jag är otroligt stolt över min häst, sa Mosaique Face tränare och kusk Lutfi Kolgjini.

Finalen av UET Trotting Masters samlar de hästar som har gjort bäst ifrån sig i de europeiska storloppen under året. I fjolårets final fick Mosaique Face ett blytungt lopp men höll ändå till andraplatsen bakom Ed You. I år stack Mosaique Face till ledningen från spår två bakom startbilen och på lätta hovar gick han sedan undan till seger på kilometertiden 1.11,7 över 2 300 meter.
– Jag hade fått ett bra utgångsläge gentemot värsta konkurrenten B.B.S.Sugarlight och jag tog lätt emot honom från start. Sedan fick jag hålla det tempo som passade min häst och när jag ryckte ”norsken” på upploppet försvann han ifrån motståndarna. Han var ruggigt bra, sa Lutfi Kolgjini.
Loppets förstapris uppgick till 1,9 miljoner kronor. Tvåa slutade Johnny Takters Creatine och trea kom Stefan P Petterssons Oasis Bi (Claes Svensson).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.