Robert Bergh inför V86 Eskilstuna 19 juli

158

Robert Bergh inför V75 Eskilstuna 19 juli

Nykorade sprintermästaren Diamanten är hästen att slå i Eskilstuna Fyraåringstest.
Att det handlar om debut över lång distans i Sverige avskräcker inte.
I stallet tror man att den fyrfaldige miljonären snarare är gynnad av onsdagens 2 640 meter.

Adrian Chip-sonen Diamanten, som ägs av hockeyprofilerna Peter och Kent Forsberg, har visat upp en imponerande jämnhet i karriären.
Segrar i Kungapokalen och Sprintermästaren i år. Ett par triumfer på Vincennes i Paris under fjolåret. Tuffa omgivningar men ändå 15 segrar, tre andraplatser och en tredjeplats för hingsten – på 21 starter.
I Frankrike blev det seger över 2700 meter i fjol höstas men i Sverige är det nu första försöket för hästen över lång distans. Uppgiften på onsdagen är Eskilstuna Fyraåringstest (V86-8) med lopp 300 000 kronor i förstapris.
Robert Bergh kör Diamanten och fick nöja sig med ett bakspår i tiohästarsloppet. Preben Sövik, försteman i stallet:
– Lång distans är inga bekymmer alls. Han är stark och tål att gå hela vägen in. Jag tror nästan att hästen är mer gynnad av långt än sprinterdistansen, säger Sövik, apropå att det handlar om en nykorad sprintermästare.

Styrkeuppvisning i Halmstad
I Sprintermästaren i Halmstad för två veckor sedan segrade Diamanten i sitt försökslopp med tränaren Robert Bergh i sulkyn. I finalen fick Christoffer Eriksson sitta upp, när Bergh körde sin delägde Muscle Hustle i loppet.
Diamanten visade ingen pardon då han matade ner ledande Muscle Hustle från dödspositionen – en fin styrkeuppvisning.
– Allt är frid och fröjd med honom efteråt. Han har bara tränat på som vanligt här hemma och har visat att han tagit de två loppen i Sprintermästaren på bästa möjliga sätt, säger Preben Sövik.

”En av de bästa i sin kull”
Diamanten anmäldes aldrig till de två största unghästloppen i Sverige – kriteriet och derbyt på grund av en ägarmiss. Robert Bergh satte upp två mål för fyraåringssäsongen och lyckats med både Kungapokalen och Sprintermästaren.
I onsdagens Eskilstuna Fyraåringstest blir Diamanten stor favorit. Policy Of Truth, Cyber Lane och Global Trustworthy är starka runner ups.
– Det är bra hästar med, många med fina kvaliteter. Men Diamanten har ju visat att han är en av de bästa i sin kull och man måste kunna tro på honom igen om man säger så. I höst väntar förmodligen Breeders’Crown men det är många månader dit. Nu inriktar vi oss på Eskilstuna och vi har en häst i riktigt fin författning.
V86-2 är Mälardalscupens final för ston. Graceful G.T. kommer från seger i ett lunchlopp på Vaggeryd, årets tredje triumf på nio starter. Vad tror du om henne?
– Hon var riktigt fin i ett lättare sällskap den senaste starten och är nog typen som mår gott av att starta tätt på det här viset. Hon är lite småtrög av sig och tänder nog till av att starta lite tätt nu. Det är lite frågan om vart hon hamnar, eftersom hon inte är så jättekvick iväg. En tredje-fjärdeplats kanske? Men hon har faktiskt lite pengar på sig i förhållande till kapaciteten. Hon går barfota som vanligt.
Uzo Josselyn är ute över kort distans i V86-4 där Charrua Forlan, Canari Match, Fossens Bonus med flera utgör motståndet.
– Det är en så stor peng som möjligt som gäller för honom. Han har annars börjat ta i lite mer på slutet och svarat för fina insatser men har ju inte vunnit så många gånger i livet, slutar Preben Sövik.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet