Robin, 27: ”Fattar inte vad som hänt”

58

Snickaren och brottaren Robin Martinsson, 27, kom hem efter träningen.

En halvtimme senare hade han satt alla rätt på V86 och 379 000 kronor på kontot.

Taktiken: Han valde ut de sju första vinnarna själv och lät datasystemet Harry Boy välja åt honom i sista loppet.

– Ärligt talat så fattar jag inte vad som hänt, säger han till Trav365.

Under onsdagen avgjordes V86 på Solvalla och Bergsåker i Sundsvall. Innan spelstopp hade snickaren – och brottaren, Robin Martinsson, 27, från Ystad, lämnat in en så kallad ”flex-Harry” på spelformen för 200 kronor.

Robin, som under ”VM i V75” 2015, blev den yngste tipparen i tävlingen att sätta sju rätt, hade nu valt ut samtliga vinnare själv i de sju första avdelningarna, men lät datasystemet Harry Boy plocka ut hästarna i den sista avdelningen. Taktiken blev en fullträff.

Robin själv var i brottningslokalen och tränade under onsdagskvällen och kunde inte följa alla loppen.

– Det var så att jag var och tränade och hämtade min sambo. När jag kom hem såg jag att jag hade fem rätt efter fem avdelningar och kunde följa de tre sista loppen, säger han till Trav365 dagen efter storvinsten.

”Hade varit roligt med 50 000”

På sitt system fick han med två spikar: 4 Ajlexes Cuban i V86-1 och 10 Mellby Dealer i V86-7. Inför den sista avdelningen satt Robin med sju av sju rätt och det nuvarande värdet låg på 37 000 kronor.

– Jag tänkte att det hade varit roligt att vinna 50 000 kronor innan sista loppet skulle köras, säger han.

Det blev betydligt mer än så.

I den sista avdelningen slog Örjan Kihlström till med 3 Explosive River, en av totalt fem hästar som datasystemet Harry Boy valt ut på Robins system. I det läget visste inte Robin att hans vinst landat på 379 000 kronor, då utdelningen markerats med en stjärna som indikerar att utdelningen låg på över 200 000 kronor.

– Jag gick in på datorn och rättade min rad och det kom upp 379 000 kronor på skärmen. Det är helt otroligt, säger han och berättar om sin sambos reaktion:

”Åh nej, du skojar”

– Jag blev pappa i november och jag och min sambo har tittat på hus. Jag sa till henne att jag vunnit över 200 000 kronor, och hon svarade bara: ”åh nej, du skojar”. Sedan visade jag skärmen för henne och sedan kunde vi givetvis inte släppa det.

Du jobbar som snickare, vad betyder den här vinsten för dig?

– Till att börja med har jag aldrig haft åtta rätt på V86. Jag har vunnit 40 000 kronor som mest och har spelat på trav i nästan tio år. Ärligt talat så fattar jag inte vad som har hänt, jag vet inte vad jag ska säga, jag är jätteglad. Men det är oerhört mycket pengar för mig och nu kan man ha det för att lägga in till ett lite större boende.

Du fyller 28 år på måndag, hur firar du den här tidiga födelsedagspresenten?

– Man fattar inte riktigt ännu vad som hänt, men det blir nog lugnt. Träna i kväll och kanske en extra fika till helgen, avslutar han med ett skratt.

Robins vinst landade på 379 000 kronor efter att totalt fått åtta rätt, samt 14 ”sjuor” och 76 ”sexor”.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Robin, 27: ”Fattar
inte vad som hänt”

Föregående artikelHyrd hästbuss till årsdebuten
Nästa artikelRögles SHL-häst – bästa V75-chansen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.