Roger Malmqvist inför V75 Åby på Torsdag

105

V75 Åby på Torsdag

I våras öppnades en flaska champagne då Owen Face tog sin första seger i Frankrike.
Roger Malmqvist är med och deläger sexåringen som testas över tre varv i V75 Åby på Torsdag.
– Jag har väntat lite på det här loppet eftersom distansen passar honom bra, säger Malmqvist om hästen som är mest känd för att ha besegrat världsstjärnan Nuncio.

Under den här veckan är det V75 varje dag, onsdag till lördag. ATG bjuder in till ”V75 Summer Heat” med stor final på Bergsåker på lördagen då en samlad multijackpot på minst 58 miljoner kronor i sjurättspotten ska betalas ut.
Åby är andra bana ut att arrangera V75 då man på torsdagen kör igång de sju loppen vid halv åtta på kvällen. Jägersrotränaren Roger Malmqvist har en häst till start och sexårige valacken Owen Face blir påpassad i det inledande loppet över grunddistansen 3140 meter.
Malmqvist hyr in sig på Lutfi Kolgjinis franska gård i Normandie där Owen Face tillbringade nästan ett år. Ägargänget fick se hästen vinna lopp – via nätet – i april i Cherbourg över 2 550 meter och firade med en flaska bubbel.
– Vi tog en bild på det där och la ut på twitter. Det är jag och delägaren Rikard Andersson på bilden, tillsammans med min sambo Erika. Joel, sonen, sitter i mitt knä, säger Malmqvist.
Owen Face gör nu sin andra start på svensk mark sedan hemkomsten.
– Han är hemma igen och meningen är att han ska göra några starter i Sverige innan han går tillbaka till Kolgjinis filial igen över vinter. Dragster är nere där sedan någon vecka på min och Lars I Nilssons filial, säger Jägersrotränaren.

Snällt upplägg senast
Owen Face slutade femma i silverdivisionen i Årjäng i juli i första loppet sedan hemkomsten. Hästen ströks för en sårskada inför den tilltänkta starten efter det.
– Han hade slagit sig lite på ett framben och ströks därför. Allt är bra igen och han känns riktigt fin inför starten på Åby på torsdag. Owen gick bra i Årjäng tycker jag. Det blev lite krafter kvar efter ett ganska snällt upplägg han fick då och jag var helt nöjd med hästen, säger Roger Malmqvist.
Ni står lika start med Robert Berghs formkort Balfour och Björn Goops segerrike Västerbo Hard Cash i loppet på torsdag. Motstånd och taktik?
– Jag har inte hunnit titta igenom motståndet så jag passar lite på den frågan. Vad gäller taktiken så kommer jag inte att bomba fram till dödens och försöka mosa dem på något sätt. Det blir ett normalt upplägg, gärna med lite ryggar på vägen och så köra till slut. Han avslutar ju alltid starkt. Ja, det är väl så jag har tänkt mig.
Låter som att du tror på hyfsad vinstchans?
– Ja, min häst är en av dem som ska räknas i alla fall. Han går barfota runt om som senast.
Hästen har ju visat sig stark och rejäl. Segern i Frankrike i april togs efter en resa utvändigt ledaren och sedan spets över 2550 meter. Är tre kilometer ännu mera passande?
– Nja, det är väl lite hugget som stucket för honom. Det fungerar i alla fall bra med båda. Av någon anledning går det att köra mera offensivt med honom i Frankrike. Han har tidigare inte tålt allt för offensiva upplägg här i Sverige så jag satsar på ett lopp på väntan nu.

Fotnot: ”V75 Summer Heat” pågår från onsdag 23 augusti till och med lördag 26 augusti. En ensam vinnare med sju rätt onsdag, torsdag och fredag är garanterad 20 miljoner kronor. På lördag kan en ensam vinnare ta hem minst 58 miljoner kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Jag tror han är en blivande elithäst”
Nästa artikelSpännande V75 dagar för Reijo Liljendahl