Royal Fighter ger sig inte

25

royal fighter åby 2015

Lördagen den 15 augusti körs miljonloppet Åby Stora Pris.
Nu har Åbytravet gjort klart med en tredje stjärnhäst och det är Royal Fighter.
– Han har visat att han hör hemma i världseliten, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Efter att ha vunnit ett försök till Elitloppet och suttit fast i finalen galopperade Royal Fighter i starten i Hugo Åbergs Memorial. Men nu när världsstjärnan klar för ett nytt storlopp. Under måndagen gjorde Åby klart med Royal Fighter som därmed blir den tredje hästen att vara klar för Åby Stora Pris. Per K Erikssons häst kommer som vanligt att köras av Jennifer Tillman.
– Royal Fighter gick under gårdagen (läs måndag) ett intervalljobb och han har tagit senaste loppet väl. Hästen har riktigt bra form och senaste loppet drar jag ett streck över, både kusk och häst har lärt sig av detta, säger Per K Eriksson i ett pressmeddelande från Åbytravet.

”Chans att ta revansch”
Sedan tidigare är norske B.B.S.Sugarlight (tvåa i Hugo Åbergs) och Mosaique Face klara för Åby Stora Pris. Därmed återstår fem platser att fylla i inbjudningsloppet som har två miljoner kronor i förstapris. Åbys sportchef Jon Walter Pedersen är nöjd så här långt.
– Royal Fighter har bevisat att han hör hemma i världseliten och med Jennifer Tillman är det ett mycket intressant ekipage. Senast blev han för pigg bakom bilen och nu har han chans att ta revansch efter den snöpliga galoppen, då som favorit i Hugo Åbergs, säger Jon Walter Pedersen.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.