Så firade Veijo Heiskanen ett av de bästa dygnen i sitt liv

212

firade veijo

Hallå där Veijo Heiskanen…
…som tog en bejublad seger inför hemmapubliken med Solvato i Olympiatravet, värd 1,5 miljon kronor och blev hyllad och hissad av olympier på plats med Charlotte Kalla och Björn Ferry i spetsen.

Hur känns det så här dagen efter?
– Det känns helt underbart. Det har varit ett av de bästa dygnen i mitt liv. Jag tänkte att jag skulle klippa gräset idag men jag ligger i solen istället och bara njuter och läser lite tidningar. En härlig känsla men i morgon bitti är det jobb igen och klockan sex åker jag till gården.

Hur och var firade du segern på lördagskvällen?
– Vi var och åt suveränt god mat på Posthotellet här i Göteborg. Vi åt Pulled Pork och det var så mört och fint kött. Till det drack vi jättegott vin och jag är ingen vinkännare men servitören gjorde ett mycket bra jobb och det är det bästa vinet jag har druckit. Sedan blev det lite champagne också. Det slank ner fint och efteråt åkte vi en stund till Louise Karlssons 40 års-fest.
– Ägarna hade fest hemma med personalen men jag åkte aldrig dit. Jag ville känna på atmosfären i Göteborg city istället. Sedan hade jag mina närmaste vänner från Finland här som bodde hos mig. Det var lugnt och bra och jag var hemma klockan två.

Om vi backar tillbaka till loppet, hur var känslan när mållinjen passerades och uppståndelsen efteråt?
– Det var en fantastisk känsla inför hemmapubliken. Jag blev rörd och jag tror att det är första gången i mitt liv som jag har gjort segergest.
– Men kanske något av det bästa var nog när jag blev hyllad av olympierna. De är alla mina idoler som hissade mig och det var stort. Tänk att en gammal och tjock gubbe får uppleva det, säger Veijo och skrattar.

Minns du några tankegångar under loppet? När kände du att det skulle gå vägen?
– Jag såg inte mellantiderna men märkte att det gick väldigt fort. Jag körde snålt som fan första varvet och sedan blev det en liten störning varvet från mål då det blev en tempominskning men hästen var så förnuftig och klarade det.
– I sista sväng så kände jag att det finns ingen som kan slå mig. Det är sällan man känner så och framförallt inte i så här stora lopp. Jag har upplevt det tidigare med hästar som Keystone Patriot och Mack Lobell.
– Solvato är självklart en av de absolut bästa hästar jag har kört. Han har varit en favorit hela tiden och jag har sagt tidigare att jag alltid blir på så gott humör när jag kör honom.

Och balansen barfota runt om har onekligen gett stor effekt?
– Ja, men det är lite överdrivet det där med skorna. Det är mest ni journalister som tror det. Hästen har sprungit 1.09-tider i USA tidigare med skor och loppet han gjorde i Kalmar för tre starter sedan var galet bra. Då avslutade han 1.05 sista 300 metrarna och tog in på El Mago Pellini så visst har han kunnat flytta på sig ordentligt även med skor.

Hur känner och tänker du just nu med den fortsatta matchningen? Ni har fått en inbjudan till Elitloppet, men låter inte så entusiastiska på att starta där. Är det helt uteslutet?
– Hästen är bara fem år och jag kan inte komma iväg så snabbt som vi behöver i starten. Så vi är tveksamma till elitloppet men inga dörrar är stängda ännu utan vi får se.
– Om hästen mår bra så startar han igen om 14 dagar. Vi har fått inbjudan till flera storlopp och vi har inte bestämt vad det blir än. Det kan bli Finlandia-Ajo, Umeå eller Köpenhamn. Det är 2000 meter i Copenhagen Cup och det är han gynnad av. Det är också närmast till Köpenhamn med bara fyra timmars resa. Men vi får se.
– Det viktigaste är att hästen mår bra och han var lite trött i morse och gick och lade sig i boxen igen. Men det är som han brukar göra efter ett lopp och han var inte mer trött än vanligt, säger Veijo Heiskanen.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMack Lobell fyller 30 år i morgon!
Nästa artikelV75-tipset Örebro 3 maj 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.