Så går det i Sweden Cup

83

Just nu avgörs Sweden Cup, tillika lilla Elitloppet, på Solvalla.

Trav365 rapporterar om de tre försöksloppen.

Lopp ett, lopp två och lopp tre under lördagen på Solvalla är försökslopp i Sweden Cup, där de tre främsta tar sig till final, en final som avgörs som lopp sju cirka klockan 15.18.

Förstapriset i Sweden Cup: 600 000 kronor.

 

Försök ett:

Vinnare: 2 Breidabliks Nubbe – Conrad Lugauer

Med till final: 5 Västerbo HighFlyer och 1 B.B.S.Sugarlight
Segertid: 1.09,5

Loppet: B.B.S.Sugarlight tog från sitt innerspår hand om ledningen i en våldsam öppning där första 500 meterna nåddes efter 1.08,0. Med drygt varvet kvar så fick han 3 Djali Boko och Lutfi Kolgjini utvändigt om sig, och sedan hölls tempot friskt uppe hela vägen. Varvet nåddes efter 1.08,9.

In mot upploppet började krafterna tryta för B.B.S.Sugarlight och när Djali Boko tröttnade utvändigt ledaren så fick 2 Breidabliks Nubbe och Conrad Lugauer luckan mitt på upploppet och kunde enkelt spurta till seger före en vasst avslutande Västerbo HighFlyer.

– Jag är överlycklig, han gick så bra som jag förväntat mig att han skulle göra. Han har visat tidigare att han har de här farterna i sig och när vi väl fick luckan så kände jag mig trygg upploppet ner. Jag kanske är för kaxig nu, men jag ryckte inte ens tussarna och han kändes stark hela vägen så det blir spännande i finalen, sa Conrad Lugauer.

Texten uppdateras löpande

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelChocken: Karriären är över – vid seger
Nästa artikelStjärnan valde rätt – vann Sweden Cup