Så kan vi få ännu bättre stämning

22

Elitloppet känns hetare än någonsin – med nästan 100 dagar till själva loppet.

Nuncio årsdebuterade på bästa sätt på Axevalla.

Nu hoppas jag på landskamp på läktarna och banan.

Jag har idéer om hur vi skapar den ­bästa stämningen.

Nuncios insats i årsdebuten på Axevalla var ett prov utan värde. Han besegrade ­hästar som besegras i sömnen. Motståndet var inte iskallt, men långt ifrån Nuncios ­kaliber.

Han travade bra, såg välmående ut och det var knappast någon skräll. Stefan ”­Tarzan” Melander har i flera månader förberett honom för säsongen, och att han då skulle ta ut sin ”son” i hyfsat skick. Aldrig. Sådan är han inte, ”Tarzan”. Hästen var ­magisk och Melander lyrisk. Bra så.

Nu är fullt fokus på Olympiatravet och allt talar för honom i storloppet på Åby.

Dra mig baklänges

Men ursäkta Olympiatravet. Elitloppet – det är dit vi alla suktar nu. Snälla, ge mig maj månad.

För dra mig baklänges vilken duell det kommer bli. I fredags var det exakt 100 ­dagar till Elitloppet och har det någonsin varit så här hög temperatur i februari? Nja, tror knappast det.

Markus Myron har ett smörgåsbord och pr-mässigt krävs inte så mycket mer. ­Nuncio och Bold Eagle – det är pr som slår alla annonser i världen. Världens två hästgiganter drabbar samman på Solvalla och när vi nu gick miste om duellen i Prix d’Amerique blir det ännu mer kittlande.

Vill ha landskampskänsla

Hör på här nu. För att bygga detta ännu mer, kommer här en idé som kan göra stämningen än mer magisk än vanligt. Abonnera E-läktaren (största läktaren mitt på upploppet) för svenska travfans. Där ska den svenska hejaklacken härja som mest. Nuncio-tröjor, svenska vimplar, flaggor med mera. Vi ska äga de franska travfansen. Gör sedan en gigantisk läktare i sista sväng, som abonneras för fransmännen. För visst borde det vallfärda folk från Paris? Alternativ två är att göra olika sektioner av E-läktaren, där fransmännen har ena sidan – svenskarna den andra.

Det jag vill är att vi ska få en landskamps­känsla, som att Sverige möter Frankrike

i en VM-final i fotboll.

Det kommer aldrig ske på fotbolls­planen – men det här mötet på travbanan blir av och då gäller det att skapa en elektrisk stämning. Klara, färdiga, gå! Bara att börja planera.

Inte nog med de två hästarna, det finns förhoppningar om att årets Elitlopp blir det mest profilstarka någonsin. Jag hoppas verkligen det och förutsättningarna finns.

Publikrekord på Solvalla sista söndagen i maj? Ja, inte är det omöjligt.

Vem som vinner då? Det kommer vi spekulera i många, många gånger fram till Elitloppet men jag vägrar tro på annat än seger för Nuncio. Så är det bara.

Visst är Bold Eagle speedig och får han till exempel lifta med i rygg på Melanders fenomen kan det bli jobbigt men hur ska vi svenskar kunna göra annat än att tro på Nuncio? Han är vår hjälte – vår idol. Nu kör vi, ”Tarzan”.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Så kan vi få ännu bättre stämning

Föregående artikelÖver 30 år sen han var på Vincennes
Nästa artikelBonus på över sju miljoner kr

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.