Så ska han slå norrmannen

12

Norske kallblodsstjärnan Tekno Odin blir V75-omgångens störste favorit.

Jörgen Westholm hoppas sätta käppar i hjulet för honom med sin Odin Tabac.

– Vi har slagit honom förut och kan göra det igen, säger Jörgen Westholm till Trav365.

Rommetränaren Jörgen Westholm går mot ett rekordår.

Segerprocenten är så hög som 19 procent och hittills i år har stallet kört in drygt 8,5 miljoner kronor – och ”bara” 900 000 kronor saknas för att passera fjolårets siffror.

På lördag är det V75 från Karlstad, en Unionskamp mellan Sverige och Norge.

V75-omgångens störste favorit blir den norske kallblodsstjärnan Tekno Odin – men formtränaren Jörgen Westholm hoppas kunna utmana med sin Odin Tabac.

”Simträning”

– Det ska bli ett jättekul lopp att köra, vi har slagit Tekno Odin tidigare under säsongen och vi kan absolut slå honom igen, säger Jörgen Westholm till Trav365 och fortsätter:

– Nu har Tekno Odin fått intressantare spårlottning än vad vi har fått och det gäller att någon täcker upp honom, jag tror inte vi kan vinna loppet om Tekno Odin smidigt får ta sig till ledningen tidigt.

13-årige Odin Tabac debuterade för Westholm tidigare i år och har hittat nya växlar hos Jörgen, tidigare var ägarna till Odin Tabac nära att ge upp.

– Han hade inte riktigt fungerat och då fick vi chansen, jag hjälpte honom genom att ta bort ett griffelben på honom, och då fick han steget att flyta lite bättre.

Är det den enda hemligheten?

– Ja, sedan vet jag inte hur de tränat honom tidigare, men hos mig tränar han med varmbloden och sedan har han också fått mycket simträning för att hans kropp ska tåla det här och det har fungerat väldigt fint på honom.

”Hoppas på repris”

Det är jackpott på V75 på lördag med 57 miljoner kronor till en ensam vinnare, lyckas Sveriges Jörgen Westholm fälla den norske stjärnhästen så är det i varje fall en liten bit på väg mot miljonutdelning.

– Odin Tabac gav mig en väldigt trevlig resa senast vid seger på Bergsåker och jag hoppas på repris, han fortsätter i varje fall att kännas fin och ska bibehålla formen.

Hur tänker du slå Tekno Odin?

– Det får vi ta som det kommer, att spekulera i lopp innan det vet du också att det är inte så lätt. Men, vi har som sagt slagit honom tidigare så vi kan absolut göra det igen, men det ska stämma lite.

Några ändringar?

– Det blir barfota runt om och jänkarvagn som vanligt, det går inte att komma så mycket längre, säger Jörgen Westholm.   

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Så ska han slå
norrmannen

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.