Satsningen Åsa hingststation som ett nytt travmecka

329

Satsningen Åsa hingststation som ett nytt travmecka

Av allt att döma kommer Åsa hingststation att bli Västsveriges nya hästmecka.
Något som välkomnas av bland annat Johan F Lundberg, vd för Åbytravet.
– Vi applåderar deras satsning och kommer att stötta dem så gott vi kan, säger han.

Det står nu klart att Åsa hingststation kommer att köpas av investerarna Peter Eriksson och Geir Pedersen, vd för träningsanläggningen Julmyra. Osäkerheten kring om köpet skulle bli av eller inte grundar sig i att Jordbruksverket, som gick emot länsstyrelsens rekommendation, beslutade att fastigheten inte får ägas av ett aktiebolag.
Även om de två investerarna har valt att överklaga beslutet kommer utfallet alltså inte vara avgörande vad gäller köpet. Det bekräftas av Geir Pedersen som i övrigt vill avvakta med att säga hur satsningen och samarbetet med Åbytravet kommer att se ut.

Stortränaren positiv
Satsningen kommer i rättan tid då Balltorp Stallgårdar, vad det ser ut som, upphör att existera efter nyårsafton nästa år. Anläggningen nyttjas i dag av flera travtränare. En av dem som huserar där och som nu ser över sina alternativ är Veijo Heiskanen.
– Jag är öppen för alla förslag och naturligtvis kan Åsa vara ett av alternativen. Jag trivs bra i Göteborg så det är klart att det är intressant för min del, säger han och fortsätter:
– Jag har ju inte tänkt att lägga av än, det är fortfarande roligt att träna hästar och jag hoppas att det löser sig på något vis.
Även Åbytravets vd Johan F Lundberg är positiv och ser satsningen som ett komplement till de redan existerande anläggningarna.
– Vi behöver fler möjligheter att ta emot tränare på alla nivåer och är därför väldigt positiva till att man vill utveckla anläggningen i Åsa, speciellt med tanke på Per och Geirs ambitioner om att utveckla det till västkustens Julmyra.

Föregående artikel”Efter strykning så är det bästa spiken i kväll”
Nästa artikelJätteskrällen som knockade stjärnan

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.