Satte V75 50 gånger – gömde sig i tvättstugan

79

Vägrade titta inför sista loppet: ”Det blev för jobbigt, sen hoppade och studsade vi”

1 av 2 | Foto: PRIVAT/ATG

Helena Steinvall fick sju rätt på V75 i lördags och vann över 100 000 kronor, då hon lämnade in sin identiska kupong 50 gånger.

TRAV23 januari 2018 13:15

Helena Steinvall, 53, lämnade in sin identiska V75-kupong 50 gånger i lördags.

När hon var på väg mot sju rätt och en vinst på över 100 000 kronor gömde hon sig i tvättstugan.

– Det blev för jobbigt. Sen när sista loppet var kört så stod jag och sambon i köket och hoppade och skuttade, säger hon och skrattar.

Alla har säkert en egen taktik när det gäller att komponera ihop sina V75-kuponger.

53-åriga Helena Steinvall från Skellefteå har sin egen. För 5–6 år sedan testade hon att lämna in sina kuponger flera gånger. Sedan har hon fortsatt med den taktiken då och då. I lördags var en sådan gång, när V75 avgjordes på Romme.

Hon lämnade in sin kupong med sex spikar, och två hästar i V75–6, 50 gånger, för 50 kronor per kupong.

– Det är inte så ofta, men ibland brukar jag göra en enkelrad med favoriter, mest för att dryga ut spelkassa om man får fem eller sex rätt. För man tror ju inte att man ska få sju. Den här gången var jag dock tvungen att ta med två hästar i den sjätte avdelningen eftersom Skellefteå-hästen Zorro Swing startade, säger Helena Steinvall till Trav365.

Brukar inte titta

Helena har sedan tidigare jobbat på Skellefteå-travet under fyra år och är enligt egen utsago ”uppväxt” i stallkurvan. Men V75 på lördagar brukar hon inte se.

– Nej, det tar för mycket tid av min helg, säger Helena, som i dag jobbar med bokföring och fortsätter:

– Skellefteå AIK hade spelat bortamatch (seger 3–1 mot Färjestad) och sambon satt och tittade på övervåningen. Han kom ner när matchen var slut och sa att det var trav på tv:n. Han var så snäll att han satte på tv:n i köket. Det var inför V75–6 och jag gick in och rättade och såg att jag var med och hade alla rätt.

I V75–6 vann favoriten It’s Showtime Zaz. Helena såg att hon hade sex rätt och skulle få sju, bara om favoriten National Prince skulle vinna den avslutande avdelningen.

Vad hon gjorde? Hon gömde sig i tvättstugan.

– Jag hann ju tänka att om jag får sju rätt så vinner jag ju inte bara 2 000 kronor eftersom kupongen var inlämnad 50 gånger. Då blev det jobbigt. Jag såg inte sjunde loppet utan gick ut i tvättstugan och letade efter en rakbladsskrapa för att ta bort klisteretiketter, säger hon.

”Jag kunde inte räkna”

Vad gjorde du när du visste att V75–7 var klart?

– Jag hörde på tv:n att loppet var i mål och favoriten hade vunnit. Jag gick ut i köket och uppdaterade mobilappen flera gånger för att se vilken utdelning det skulle blir.

När resultatet kom kunde Helena, efter en stund, konstatera att hon tagit hem 105 600 kronor efter att ha fått 50 ”sjuor” och 50 ”sexor”.

– Men man kunde ju inte räkna heller. Det blev blackout. Jag tog fram miniräknaren sedan stod jag och sambon och hoppade, studsade och skrattade högt.

Hur firade ni?

– Som tur var hade vi lite bubbel hemma, men vi håller på och bygger ett uthus, så vi gick ut dit och drog elkablar. Det blev bubbel, ost och kex och dra elkablar, ha ha.

Ska du göra någonting speciellt för vinsten?

– Det blir så klart en extra semestervecka ganska snart och sedan ska jag köpa biljetter till Björn Skifs som kommer till Skellefteå. Jag önskade mig tofflor i julklapp som jag inte fick, så det ska jag köpa också.

23 januari 2018 13:15

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Är fajt hela tiden – som cowboy-land”
Nästa artikelTv-expertens chans – köra i superloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.