Savin klarade omställningen

213

image-2

Hallå där Marcus Savin, 33, travtränaren som i dagarna flyttade sin verksamhet från Halmstad till Umeå och slog till med en seger direkt första tävlingsdagen.
– Ja, kul att komma till ett nytt ställe och tävla på isbana för första gången. Sedan klaffade det så bra i loppet också, säger Marcus Savin på vägen hem från Boden.
Lunchtävlingarna flyttades 30 mil norröver till Boden på onsdagen då regn och töväder ställde till underlaget på din nya hemmabana Umåker. Omtumlanden förhållanden i samband med flytten?
– Nej, det var mer stimulerande skulle jag vilja säga. En kul grej.
Hur trivdes hästarna från Halmstad på det isiga underlaget i Boden?
– Jag skickade upp fyra hästar till Umeå i förväg i förra veckan, två av dem startade på lunchen i Boden. Det var inte så mycket konstigheter faktiskt. Men Slash Pride sprang mest och trevade i loppet och var inte alls trygg med uppgiften. Jag fick ett väldigt trevligt och bra bemötande av många och det blev sagt att hästar kan vara ovan vinterbana de första gångerna. Slash Pride kändes bra i övrigt och kommer igen.
I loppet efter (V4-4) kom premiärsegern i norr med åttaårige valacken All American Class efter en hel del tur på vägen. Du släppte ledningen till favoriten och fick lucka bakom denne på upploppet!
– Ja, det blev perfekt. Han trivdes bra på hakarna även om det var första gången för honom också. Han fick ett väldigt fint lopp men vi ursäktar oss inte för den segern.
Hur många hästar följde med i flytten från Halmstad?
– Jag fick med mig tio av de tolv hästarna jag hade i träning där nere. Och så har jag fått in en ny häst i träning redan på Umåker, så det känns kul.
Du föddes i Umeå för snart 34 år sedan men flyttade som väldigt liten. Nu är du tillbaka igen. Har du ens kommit i ordning med möbler? Var bor du i stan?
– Du, den frågan måste jag säga ”pass” på! Jag vet inte, haha. Någonstans vid älven. Ska faktiskt åka till lägenheten nu i kväll för första gången.
Hemmabanan Umåker tävlar igen 2 februari. När tävlar Team Savin nästa gång?
– Jag vill känna hur hästarna känns och så men siktar närmast på ett lärlingslopp på Bergsåker V75 (25 januari) med Saxo Holmsminde. Om jag känner mig själv rätt startar All American Class också så fort det finns ett lämpligt lopp.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet