Se hästarna som är bortglömda på V75

34

I dag är det V75 i Umeå på isbana.

Spikarna är två formtoppade hästar där den ena kommer från seger på vinterbana.

Dessutom finns det gott om roliga drag som är helt bortglömda i strecklistan.

Winter Burst tuffar vidare och på juldagen är det dags för landets tredje nordligaste travbana Umåker att arrangera V75. Dagens omgång avgörs på en spolad vinterbana – vilket är första gången som V75 avgörs på is. Det krävs långa broddar i hästarnas skor och det är extra värdefullt att veta vilka som är vana vid att tävla under dessa förhållanden.

Trivs förträffligt på vinterbana

 En formstark häst som senast visade sig trivas alldeles förträffligt på vinterbana är Magnifik Brodde. Han öppnade snabbt och tog ledningen och brisade undan till en lätt seger. Platsen var just Umeå och is­bana vilket såklart är stora plusfaktorer. När dessutom läget är perfekt med spår två ­bakom bilen för den startsnabbe hästen, samt motståndet inte värre än tidigare, då är spiken given. Mycket talar för att Magnifik Brodde tar tredje raka segern och det ska tilläggas att han även övertygade vid segern näst senast på V86. Vi hamrar in den ena spiken direkt.

 Stall Brynäs har fått en flygande start i Rikstravet genom Falco di Quattro som har tagit två raka segrar i tävlingen. Nye tränaren Erik Lindegren har gjort ett snyggt jobb med Falco di Quattro som i tidigare regi har visat hög kapacitet vid flera tillfällen och varit ute och mött årgångstoppen ­flera gånger i tuffa sammanhang.

Den fyraårige hingsten debuterade för Lindegren genom att vinna trots en blytung inledning med tredjespår i ett varv. Senast fick han en vilsam resa i rygg på ledaren och när luckan kom spatserade han ­enkelt förbi utan att behöva förta sig i en 1.11,5-avslutning sista halvvarvet.

Jag pratade i veckan med Erik Lindegren som var mycket nöjd med sin häst och menade på att han ska ha gått framåt ytter­ligare med loppet i kroppen.

Förvisso har hästen aldrig tävlat på is­bana men Lindegren menar på att han har tränat hemma på rakbanan som är av is ­utan problem.

Måste ha med den

 Det finns ett tredje spikförslag i den här omgången. Narold Vox var vass när han vann V75 näst senast och ­besegrade då närmast Bullyoung. ­Senast spurtade han bra som fyra ­bakom stjärnhästar som On Track ­Piraten, Anna Mix och Nadal Broline. Inga djur som är i närheten av dessa med i startlistan här och han torde ha jättebra chans att runda ­alla.

Men jag måste även strecka Raz Mackenzie som är så kapabel och som glänste vid en ­lekande lätt seger på ­isbana i Boden senast.

 I V75-2 är Ros Svarten favorit och han kommer med två raka segrar, varav senast på isbana. Men han står hårt inne på pengarna och har bakspår så gardering känns given.

En som däremot står perfekt inne ­penningmässigt är Storsjarmören som har visat toppform i de senaste starterna.

Hanterar han vinterbanan på bästa sätt kan han spurta ner samtliga. Bortglömd!

 I V75-3 finns en tveksam favorit High Roller som kräver gardering. Min vinnare är Vic de Luxe som var totalt överlägsen ­senast på vinterbana. Har visserligen ­dåligt läge nu men intrycket senast var kanon och distansen är lång.

En bedövare kan annars M.T.Jacqueline vara som var mycket bra vid segern för ­fyra starter sedan men har därefter galopperat bort sig. Varning felfri.

Schas på favoriten

 I omgångens andra kallblodslopp, V75-4, kan det hända ett och annat. Favorit är Myr Faksen som har tagit tolv segrar i år och som senast vann på isbana efter ett uppe­håll. Men dubbla tillägg över kort distans frestar att gardera. Mofaksan har toppform och är given liksom Ängskalla och läge­sgynnade Blisjur.

 Även i V75-5 säger vi schas på favo­riten Orkide C.D. som skrällde senast. Här finns det några roliga att lyfta fram, såsom So Gå Imponera, Polonaise och Juno F.

Carlssons systemförslag

V75-1: 2 Magnifik Brodde (4, 5)

V75-2: 11, 1, 2, 10, 9, 5 (12, 3)

V75-3: 11, 1, 6, 10, 3, 12, 4 (7, 2)

V75-4: 5, 7, 9, 12, 1, 4, 13 (6, 8)

V75-5: 11, 2, 3, 13, 10 (14, 15)

V75-6: 6 Falco di Quattro (1, 2)

V75-7: 14, 11 (3, 1)

2 940 rader/1 470 kronor

Se faktarutan nedan för insatsfördelningen lopp för lopp.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Se hästarna som är bortglömda på V75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.