Sebastian K till USA

227

image

På lördagen slutade han tapper tvåa i Sundsvall Open Trot.
Nu står det klart att sjuårige elittravaren Sebastian K. följer med sin tränare Åke Svanstedt för en fortsatt karriär i USA.
– Vi vill hålla den svenska fanan högt på andra sidan Atlanten tillsammans med Åke, skriver ägaren Knutsson Trotting AB i ett pressmeddelande.

Det har spekulerats mycket i om Åke Svanstedt ska få med några av sina stjärntravare när han i november lämnar Sverige för en ny karriär i USA.
Nu står det alltså klart att den främste av dem alla följer med – snart 15-faldige miljonären Sebastian K.
”Vi väljer att flytta med Sebastian K. mycket tack vare vårt stora förroende för Åke och hans stab. Vi är entreprenörer och gillar utmaningar. Sebastian K. har i flera år haft stora framgångar i Norden och vi känner att han har en god chans att prestera även om amerikanska banor som vi tror passar honom” skriver Knutsson Trotting.
Sebastian K. inledde karriären hos Lutfi Kolgjini där han vann Kungapokalen, slutade tvåa i Europaderbyt samt segrade i Finlandia-Ajo.
I fjol flyttades hingsten till Åke Svanstedt och hade sin hittills bästa säsong på tävlingsbanan med över sex miljoner kronor insprunget och seger i Mastersfinalen på Solvalla som topp. Han fick också utmärkelsen ”Årets häst” i Sverige för 2012.
I år har Sebastian K. i och med lördagens andrapris tjänat 3,5 miljoner.

Åby Stora Pris blir sista starten
En av anledningarna till satsningen på Nordamerika är enligt ägarna att man vill se om hästen kan utmana världsrekordet, vilket på milebana lyder 1.08,5 och bland annat delas av svenskfödda Giant Diablo.
Sebastian K. kommer inte att försvara sin titel i Mastersfinalen som avgörs på Vincennes i Paris 7 september utan istället ställa in siktet på Åby Stora Pris två veckor senare.
”Åby Stora Pris blir sannolikt hans sista start i Sverige på väldigt länge. Sedan ska han få ta det lugnt i några veckor på Bjertorp innan han åker till USA,” skriver Knutsson Trotting.
Totalt har Sebastian K. vunnit 24 av sina 60 starter och tjänat 14 928 147 kronor.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75Tillammans Bergsåker 24 Augusti 2013
Nästa artikelFem tippar V75 Jägersro 31 augusti 2013