Segerjublet – talangen vann årets Guldklocka

16

För tre år sedan sparkades han i ansiktet och miste synen på höger öga.
Kusk-karriären var i fara.
Men Marcus Schön är en vinnare och endast en vecka före sin 25-årsdag dominerade travtalangen lärlingarnas prestigekamp på Solvalla, Travrondens Guldklocka.
– Det absolut det störst jag varit med om, det finns ingen tvekan.

Att det var värdig vinnare av 2016:s upplaga av guldklockan står utom all tvekan. Marcus Schön tog även flest i grundserien under året där lärlingarna kvalar in till finalen.
Han tog även flest poäng i onsdagens två kvallopp där han först segrade med Callela Lancelot och sedan blev oplacerad med Betty Kjellin. Därmed fick han välja finalhäst först och valet föll på Roger Walmann-tränade Indoor Voices som lottats till innerspår bakom startbilen.
I finalen körde Marcus Schön till ledningen efter drygt 500 meter och sedan var det spel mot ett mål. Indoor Voices var överlägsen i pigg stil.
– Hon fick bestämma lite som hon ville. Det är så otroligt skoj, jag står och skakar. Den här får jag lägga i ett prisskåp, sa Marcus Schön om sin nya guldklocka.
Marcus Schön jobbar hos Solvallatränaren Stefan Melander.
– Jag är jättenöjd med mitt år, jag får köra mycket lopp åt Stefan och det är jag otroligt tacksam för. Nästa år siktar jag på köra in dubbel så mycket pengar och fler segrar.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Segerjublet – talangen
vann årets Guldklocka

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.