Segerstaplaren glänste i sin comeback

43

Segerstaplaren glänste i sin comeback

2015 vann Lannem Silje Elitkampen på Solvalla. På söndagen gjorde det norska superstoet comeback efter långt skadeuppehåll.Foto av MICKE GUSTAFSSON

Lannem Silje är tillbaka.
Segerstaplaren glänste i sin comeback efter 2,5 års frånvaro efter skadebekymmer.
– Hon var sig lik, konstaterade tränaren Ola M. Skugsrud nöjt.

Lannem Silje såg riktigt löpsugen ut i comebacken och det var kanske inte var så konstigt då det var första starten sedan 6 oktober 2015.
Kusken Tor Wollebæk fick hålla hårt i stoet som vann busenkelt efter ledning från start till mål i GS75-6 på Bollnästravet. Segertiden blev 1.23,2 över 1640 meter voltstart.
– Med tanke på att det var tredje gången hon var på banan sedan skadan var det en bra prestation. Hon gick även lite tungt balanserad så det finns att göra lite, sa kusken Tor Wollebäck.
Publikfavoriten Lannem Silje är en riktig segermaskin och efter en andraplats i debuten som treåring tog hon 30 raka segrar. Totalt i karriären har det nu åttaåriga stoet vunnit 45 lopp på 49 starter och hästen har aldrig varit utanför de tre på prispallen. Söndagens seger var värd 50 000 kronor och Lannem Silje har därmed travat in drygt 6,9 miljoner kronor i karriären.
Elitkampen på Solvalla sista helgen i maj är ett stort mål för kretsen kring Lannem Silje. Stjärnstoet vann Elitkampen 2015 före hingstarna Månprinsen A.M. och Tekno Odin.
Men innan man spänner bågen på allvar kommer hon att matchas försiktigt.
– Nu siktar vi på ett lopp på Leangen i slutet av månaden, sa tränaren Ola M. Skugsrud efter den lyckade comebacken.

 

Föregående artikelV75 resultat och startlista till Solvalla 10 februari 2018
Nästa artikelPropulsion var tapper trea

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.