Senast spurtade han ner storfavoriten Zenit Brick

79

Senast spurtade han ner storfavoriten Zenit Brick

Senast spurtade han ner storfavoriten Zenit Brick i en virvlande finish.
Daniel Redén tror att Sorbet kan springa riktigt fort senare i år och tror på bra chans i V75 på Åby.
– Över 1600 meter tror jag att han kutar under 1.09 i år, säger Redén.

Solvalla-tränaren är hemma på Furuby gård i snöstormen under fredagen. Han medverkade i programmet V65 Direkt under eftermiddagen och berättade aktuell status på Prix d’Amerique-femman Propulsion och på V75-hästarna.
– Det blir ingen start för Propulsion förrän det är snöfritt hemma. Massören som tittade på honom när han kom hem sa att det känns som att han har varit på ett spaläger, säger Daniel Redén som förstås var väldigt nöjd med hästen efter dennes rykande spurt i Prix d’Amerique.

”Är väldigt bra i ordning”
I lördagens V75-omgång på Åby är det framförallt en häst som tilldrar sig störst intresse från Redéns stall. Det är Sorbet som är favorit i Gulddivisionens final efter seger i försöket senast. Då spurtade han ner självaste Zenit Brick (som gick i ledningen) och Sorbet satt i tredje par utvändigt. Efter en avslutning på 1.09,5 sista fyrahundra metrarna hann Sorbet fram precis före mållinjen.
– Sorbet (V75-6) har kommit mer och mer för varje lopp och det är så med träningen på alla mina hästar i vinter att de har kommit med loppen. Känslan är att han är väldigt bra i ordning och han var jättebra senast, säger Daniel Redén.
– Formen ska vara minst lika bra nu. Han hade lite problem med aktionen när det var dålig bana näst senast och var klart bättre men inte hundra, hundra heller senast. Men det blir bättre och bättre ju mer oljan smörjs upp i kroppen på honom och jag räknar med att han ska vara bra i ordning.

”Har inte presterat hundra på Åby tidigare”
Tränare Redén tror att Sorbet kommer att springa riktigt fort i sommar när han får ett helstängt huvudlag på sig.
– Jag har sparat det norska huvudlaget och över 1600 meter med helstängt på honom tror jag att han kutar under 1.09 i år. Det finns bra utveckling i hästen och han har inte riktigt förstått det här, men nu börjar han att fatta saker och han har mött de bästa i år och ändå gjort det väldigt bra, menar Daniel som till sist slänger in en liten brasklapp inför V75-starten på Åby.
– Man ska tänka på att när han har åkt till Åby tidigare så har han inte riktigt presterat helt hundra. Det är lång resa och mycket stängda boxar på Åby. Han är sällskapssjuk och måste vara med andra hästar så jag hoppas att han får en öppen box.

”En enorm löpskalle i en Koalas kropp”
Daniel Redén har ytterligare två V75-hästar till start och kommenterar dem på följande vis.
– Zdenka (V75-1) har en enorm löpskalle men är född i en Koalas kropp. Hon har gjort det fantastiskt bra för hon har det inte så lätt, hon har inga lungor och ingenting. Här hemma så orkar hon inte så mycket men det är en fantastiskt inställning på hästen. Hon vet var mållinjen är och kämpar till den kommer.
– Hillman (V75-4) har inte startat så mycket men gick okej senast då han satt fast med krafter kvar. Jag tror inte att det är något för vinnarspelarna och han får smyga med för att få ett lopp i kroppen, säger Daniel Redén.

Föregående artikelV75 Tips till Åby med gästspel av Janne Jackpot
Nästa artikelEftersnack V75: Vikings Preacher dundrade runt fältet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.