”Ser det som en perfekt förfest”

53

Hallå där…

… Bodentravets chef David Zimmer som arrangerar en full V86-omgång på onsdagen. Något som så klart hänger samman med att Solvalla vilar upp sig efter elitloppshelgen.

– Ja, och det tackar ju vi för. Det var V86 i Boden den här onsdagen i fjol också och vi ser det som en perfekt förfest till våra V75-tävlingar med Norrbottens Stora Pris 17 juni.

Efter helgens urladdning på Solvalla är det roligt att vi kan bjuda på så pass bra sport som vi gör, med bland annat en av landets bästa fyraåringar Makethemark i ett av loppen.

Just det, Petri Salmelas Makethemark drog innerspåret i V86-1, ett försök i fyraåringarnas Norrlands Grand Prix. Senast galopperade hästen som favorit i finalen av Konung Gustaf V:s Pokal efter ett tufft lopp i dödens. Vet du något om hästens dagsstatus?

– Det gick väldigt fort där och han fick väl lite mjölksyra helt enkelt. Det är inget fel på hästen och han rapporteras träna på som vanligt. Kul att kunna bjuda hemmapubliken på Maktethemark. Något av konungens återkomst på banan!

Salmela har sina hästar på två platser i Sverige. Vet du om Makethemark ska stanna ett tag i Boden efter den här starten, eller vad händer?

– Om hästen är bra här så är planen att han ska gå ner och starta under dagen med Oslo Grand Pris söndagen 11 juni. Om det inte har förändrats något vill säga.

”Kan bli en fälla”

Är Maktethemark en spik på V86?

– Ja, det tycker jag – och det trots att Salmela nog fick det enda spår han inte ville ha med hästen. Innerspåret. Läget kan bli en fälla…men det tror jag inte på egentligen. Ekipaget är nog så skickligt att man kan lösa eventuella problem som kan uppstå kort efter start. Det är klart att Makethemark vinner ett sådant här lopp om det inte händer något konstigt.

Ni kör även Greivins Minne (V86-5) på onsdag, ett finallopp för kallblod med 14 hästar. Kan du bena ut det?

– Jo men…i stora drag i alla fall. 9 Vårvind var jättefin vid segern senast men är ju kanske inte helt att lita på. Nu ser det här stoet ut att vara i samma fina författning igen som hon var under hösten och Vårvind är min förstahäst. Sedan vill jag utfärda en kraftig varning för 10 Guli Viktor som man troligen kommer att prova barfota runt om. Han har vunnit 14 av 28 starter. Hästen är opererad i framknäna och har sett jättefin ut i provlopp och fick en försiktig resa i försöket till det här loppet och var jättefin som trea. Magnus O Jonsson brukar inte göra resan till Boden om han inte har något bra och 2 Hallsta Majestix måste man nog passa, liksom 1 Lykkje Snert.

”Motstånd saknas inte”

V86-8 är Scandal Plays Minne – ett lopp ni körde för första gången i fjol den här dagen. Vinnaren då var Jörgen Westholms Rocky Winner som vann på nytt banrekord, 1.11,2.

– Westholm funderade på oss i år också men valde att matcha mot Östersund V75 i stället. I år tror jag vinnaren kommer från Göteborg. Utan att ha pratat med Robert Bergh har jag en känsla av att 5 Montdore kommer att göra en riktigt, riktigt vass prestation. Men motstånd saknas inte. 2 Beau Mec har sett riktigt bra ut på slutet. 9 Special Promise vill jag varna för. Han kommer att bli bortglömd men är ju lite av en årstidshäst som tjänade 800 000 i fjol och var med och tampades mot några av de absolut bästa. Jag tycker att läget blev bra också. Special Promise ska man inte glömma bort i en mycket bra upplaga av Scandal Plays Minne.

Något du kan tipsa om i övrigt?

– Ingemar Hultqvist har ett formstall och jag tycker det ser ut som om 10 Magnifik Brodde (V86-6) är en bra spik. En annan av Hultqvists hästar som är bra igång är 5 Selmer I.H. (V86-4) som noterade nytt banrekord för treåringar när han tog sin första seger i Skellefteå för några veckor sedan. Det var ett ruggigt bra intryck på den.

Fotnot: Bodentravet kör en hel omgång V86. Starten av V86-1 är den här onsdagen därför satt till klockan 19.20.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet