Sista Expressen lämnar perrongen

56

dd-tips dd-blogg

Aftonens delade V86-omgång är den sista för ett tag framöver. Om det kommer tillbaka vet jag inte men nu är det Solvalla som gäller fram till sista onsdagen i Maj. Därefter åker V86 på turné runt om i Sverige.

Igår fick vi se en fantastisk vinnare på Jägersro i den fjärde avdelningen på V64. Some Summit travade runt på 1.13,1/2160 vilket är tangerat svenskt rekord och banrekord för fyraåriga svenskuppfödda ston. Hon hade krafter kvar i mål och jag tror att det var årets vinnare av Stochampionatet vi fick se. Men det är jag säkerligen inte ensam om att tro 🙂

På söndag är det kval till Pokalloppen, dessvärre utan Nuncio och Sciacallo O.M. Sciacallo har matchats mot Kungapokalen men ägarna valde att stå över och sparar krutet till Sprintermästaren istället. Trist tycker jag med tanke på vilket fantastiskt lopp han gick senast. Vad gäller Nuncio så ska han ut om en vecka vilket givetvis blir spännande. Han bör ju rimligtvis ha tagit ett steg framåt formmässigt och gör han ett bra lopp igen så kan det nog bli Elitloppet. Är väl inte alldeles otänkbart att det även blir Sprintermästaren. Men i min värld känns det oerhört tufft att ta ut en fyraåring i två så tuffa lopp på så kort tid. Såklart kul om han ställer upp i Elitloppet men jag skulle definitivt inte bli besviken om han står över. Men det där vet ju Tarzan bäst själv och vi kan bara titta, förhoppningsvis njuta och invänta besked.

Ikväll låser jag de båda dubbelloppen. I DD-1 hoppas jag favoriten 2 Twilight Eyes får lite mothugg av 3 Najad Tilly och 10 Eileen Boko. Gillade intrycket på Najad Tilly senast. Eileen Boko är ett fint sto och även om det är lite svårbedömt i årsdebuten så är känslan att hon kommer göra en bra insats direkt. Linderoths segerprocent i år går ju inte att klaga på, 28%! Har väl dock varit lite si och så med vinsterna senaste tiden men hoppas det är en tillfällig svacka.
DD-2 är ett flerklasslopp där jag tror vi hittar vinnaren från 40 meters tillägg. Är 12 Seabiscuit i någorlunda form direkt så tror jag han vinner men han lär få en match av 13 Västerbo Fantast som har ett lopp i kroppen. Dessa två tror jag räcker men de får inte sitta där bak alltför länge och passa på varandra för då kan någon av de framför rinna undan.

DD-1: 3,10
DD-2: 12,13
Min raka DD: 10-12

8 Als Winnermede i V86-6 ser ut att bli lite bortglömd. Nedstruken ett spår nu och i sina ljusa stunder är det en rätt så bra häst.

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.