”Ska jag förlora kan jag lika gärna göra det i spets”

20

Hemmatränaren Per Lennartsson hoppas på storseger i Breeders Crown

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Per Lennartsson hoppas få le efter Breeders Crown på söndag

TRAV9 november 2017 18:41

Per Lennartsson hoppas på storseger på hemmabanan Eskilstuna på söndag.

– Ska jag förlora loppet kan jag lika gärna göra det från ledningen, säger han.

I helgen är det stor travfest på Sundbyholm i Eskilstuna.

På söndag avgörs de klassiska årgångsloppen Breeders Crown och proffstränaren Per Lennartsson hoppas få fira – på sin hemmabana.

I Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker har Per Lennartsson 1 Hazard Boko (V75-6) till start, och efter seger i uttagningsloppet senast på Solvalla så blir Hazard Boko en av de mest spelade hästarna i loppet.

”Jag kör för det”

Taktiken för Per Lennartsson på söndag, den är klar.

– Jag hoppas kunna hålla upp ledningen, han har gjort sina klart bästa lopp i ledningen så där vill jag absolut köra, säger Per Lennartsson och fortsätter:
– Det är absolut plan A, han går bakifrån också, men det finns ingen i sällskapet som jag ser som bättre än min häst som jag vill ha rygg på och ska jag förlora loppet kan jag lika gärna göra det från ledningen.

Hur känns din häst för dagen?

– Jättefin och han har gjort allting rätt på slutet, jag tycker att han blivit starkare och bättre hela året och jag var jättenöjd med honom senast, även om loppet inte blev som man trodde när Coin Perdu kom bort och det inte fanns så mycket bakom honom.
Några ändringar?
– Nej, barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Per Lennartsson och avslutar:
– Det är tuffare på söndag, men läget är bra och jag kör för det.
Förstapriset i loppet är 800 000 kronor, men då Hazard Boko är med i Premiechansen så dubblas det, det vill säga 1,6 miljoner kronor

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

1 Hazard Boko (V75–6)

9 november 2017 18:41

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.